FOTO Motorul Ford 1.0 EcoBoost produs la Craiova, desemnat Motorul Internaţional al Anului

Motorul Ford 1.0 EcoBoost produs de Ford în fabrica din Craiova a fost votat “Cel mai bun motor sub un litru” în cadrul competiţiei Motorul Internaţional al Anului (International Engine of the Year) pentru al şaselea an consecutiv, transmite corespondentul MEDIAFAX.

4869 afișări
Imaginea articolului FOTO Motorul Ford 1.0 EcoBoost produs la Craiova, desemnat Motorul Internaţional al Anului

Motorul Ford 1.0 EcoBoost produs la Craiova, desemnat Motorul Internaţional al Anului (Imagine: dailyderbi.com)

Mototrul Ford 1.0 EcoBoost produs, din 2012, în fabrica din Craiova, a fost desemnat “Cel mai bun motor sub un litru” în cadrul competiţiei ”Motorul Internaţional al Anului”, competiţie care are un juriu format din 58 de jurnalişti din 31 de ţări.

Este pentru al şaselea an consecutiv când acest titlu revine motorului EcoBoost 1.0.

În total, motorul 1.0 EcoBoost a câştigat până în acest moment zece trofee în cadrul competiţiei Motorul International al Anului, implicit trei premii la General şi premiul “Cel mai bun motor nou-lansat”, au transmis reprezentanţii Ford România.

“Motorul nostru 1.0 EcoBoost a fost o apariţie revoluţionară şi a stabilit etalonul între motoarele compacte şi eficiente prin sofisticata tehnologie de turboalimentare EcoBoost, prin injecţia directă şi prin tehnologiile de sincronizare variabilă.Chiar şi cu 10 trofee International Engine of the Year în portofoliu, continuăm să căutăm şi să găsim soluţii pentru a lărgi limitele ingineriei la nivel de motoare şi să le oferim clienţilor şi mai multe beneficii puse la dispoziţie de acest mult lăudat motor compact”, spune Joe Bakaj, vicepreşedinte al biroului de Dezvoltare Produs în cadrul Ford Europa.

Motorul este oferit în versiuni de 100 CP, 125 CP şi 140 CP şi se găseşte, în acest moment, pe una din fiecare cinci maşini noi vândute de Ford în Europa, procentul fiind şi mai bun în cazul lui Fiesta: două din cinci maşini.

Ford, spun reprezentanţii companiei, oferă motoarele EcoBoost pe benzină în versiuni de cilindree de până la 3.5 litri, oferind resurse de putere şi eficienţă sub capota modelelor Ford din toată lumea, de la noua generaţie Ford Fiesta la utilitarele din familia Transit, la pick-up-uri şi la modele din gama Ford Performance, implicit pe Focus RS şi pe supercar-ul Ford GT.

În acest an, la categoria “Motoare sub un litru” au participat 35 de motoare, cu nouă mai multe decât în anul de debut al propulsorului EcoBoost de un litru. Însă titlul a fost câştigat de motorul produs în uzina din Craiova.

“Cel mai mic motor din familia EcoBoost rămâne cel mai bine conceput motor cu trei cilindri de un litru, în ciuda unor candidaţi noi care au apărut pe scena mondială. Poate chiar şi mai impresionant este faptul că vorbim despre primul motor care reuşeşte să-şi asigure titlul în clasa sa în fiecare an în care a fost nominalizat”, a spus în cadrul ceremoniei de la Stuttgart Dean Slavnich, co-preşedinte al celei de-a 19-a ediţii a competiţiei Motorul Internaţional al Anului şi redactor-şef al publicaţiei Engine Technology International.

Ford România anunţă că de la începutul anului viitor, motorul 1.0 EcoBoost va primi o tehnologie inovatoare, de dezactivare a cilindrilor, care va reduce costurile de rulare pentru clienţi prin oprirea unuia dintre cei trei cilindri atunci când nu e nevoie de capacitatea completă a motorului, aşa cum se întâmplă în cazul vitezelor de croazieră.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici