Franks: E bine că există redresare, dar e nevoie de o creştere susţinută, resimţită şi de populaţie

Şeful delegaţiei FMI la Bucureşti, Jeffrey Franks, a afirmat, joi, că este bine că România îşi menţine redresarea economică, menţionând însă că se simte nevoia unei creşteri economice susţinute, care să se regăsească şi în puterea de cumpărare a populaţiei.

673 afișări
Imaginea articolului Franks: E bine că există redresare, dar e nevoie de o creştere susţinută, resimţită şi de populaţie

Franks: E bine că există redresare, dar e nevoie de o creştere susţinută, resimţită şi de populaţie (Imagine: Daniel Mihailescu/Mediafax Foto)

Franks a afirmat, în timpul unei întâlniri cu preşedintele Senatului, Mircea Geoană, că primordiale pentru România sunt menţinerea riscurilor la un nivel cât mai scăzut şi continuarea reformelor şi a redresării economice.

"E plăcut să vezi că există redresare economică, dar vrem şi altceva. Vrem o creştere economică susţinută, pentru că numai cu o creştere care să fie resimţită şi de populaţie bunăstarea va creşte semnificativ. Nu are niciun rost să ai creştere economică dacă ea nu este resimţită de către populaţie", a spus şeful FMI.

Oficialul Fondului s-a arătat încrezător asupra perspectivei economice în Europa, subliniind însă că există unele economii, precum cea a SUA şi a unor ţări din Europa, care prezintă un potenţial risc de afectare.

Mircea Geoană a ridicat, la rândul său, problema unei eventuale creşteri a preţurilor la alimente şi la unele bunuri şi servicii în contextul liberalizării pieţii energetice.

Preşedintele Senatului a sugerat Fondului identificarea a 20 de proiecte majore pentru următorii ani, care să fie agreate de întreaga clasă politică şi care să fie menţinute indiferent de partidul aflat la guvernare.

Geoană a mai propus, de asemenea, înfiinţarea unui Consiliu pentru dezvoltare, care să urmărească eficienţa chelturii banului public, el vorbind, în context, de nevoia unei limitări a cheltuielilor bugetare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici