Franţa: 20.000 de comenzi pentru Duster în primele şase săptămâni de la lansare

Dacia a primit peste 20.000 de comenzi în Franţa pentru SUV-ul Duster în primele şase săptămâni de la lansare, a declarat directorul de Marketing al constructorului auto, Vincent Carré, într-un interviu acordat publicaţiei online franceze Autonews.

41 afișări
Imaginea articolului Franţa: 20.000 de comenzi pentru Duster în primele şase săptămâni de la lansare

Franţa: 20.000 de comenzi pentru Duster în primele şase săptămâni de la lansare (Imagine: Raul Stef/Mediafax Foto)

"În şase săptămâni de exploatare, peste 20.000 de clienţi au comandat Duster. Trebuie subliniată diversitatea ridicată de versiuni cu variaţii de preţ cuprinse între 15.000 şi 18.000 de euro", a afirmat Carré.

Duster a fost pus în vânzare pe 18 martie, dată la care a fost lansat pe piaţa din România. În Franţa, maşina a fost lansată oficial pe 8 aprilie, la un preţ de pornire de 11.900 de euro, şi a fost lăudată de toată presa de specialitate, notează Autonews.

"Pentru a garanta acest preţ, am utilizat piese deja existente în cadrul alianţei (Renault-Nissan - n.r.), multe realizate pentru Sandero; de asemenea, spre exemplu, transmisia 4X4 vine de la Nissan. Am evitat crearea de noi piese, ceea ce ne-a permis construirea unui autoturism de teren robust, funcţional, cu emisii reduse de dioxid de carbon şi un preţ imbatabil", a adăugat Carré.

Totodată, el a negat unele informaţii vehiculate de presă potrivit cărora Dacia va scoate sub brand propriu o versiune a modelului Renault Scénic.

"Nu, nu este pe ordinea de zi", a spus Carré.

De asemenea, el a exclus o posibilă concurenţă între Duster şi celelalte automobile de teren ale alianţiei, precizând că marca românească se adresează altor categorii de clienţi şi unor prestaţii diferite.

În România, Duster poate fi comandat în toată reţeaua de dealeri, la preţuri cuprinse între 10.500 de euro şi 15.600 de euro, cu TVA inclus, în funcţie de versiune.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici