Furnizorul de energie poate fi schimbat în orice zi. Înlocuirea nu mai depinde de achitarea facturii

ANRE a aprobat miercuri un ordin legat de procedura de schimbare a furnizorului de electricitate, care prevede, printre altele, posibilitatea înlocuirii firmei de furnizare în orice zi calendaristică, scurtarea procedurii şi eliminarea condiţiei privind plata facturii.

2723 afișări
Imaginea articolului Furnizorul de energie poate fi schimbat în orice zi. Înlocuirea nu mai depinde de achitarea facturii

Furnizorul de energie poate fi schimbat în orice zi. Înlocuirea nu mai depinde de achitarea facturii (Imagine: Shutterstock)

"Documentul reprezintă o îmbunătăţire a procedurii privind schimbarea furnizorului de energie electrică aprobată prin Ordinul ANRE nr. 88/2009, cu modificările şi completările ulterioare şi a fost elaborat în scopul armonizării regulilor de schimbare a furnizorului aplicate în România cu legislaţia Uniunii Europene", se arată într-un comunicat al autorităţii de reglementare.

Printre modificările aduse în favoarea consumatorilor prin acest ordin sunt eliminarea posibilităţii suspendării procesului de schimbare a furnizorului de energie electrică, ca urmare a neachitării facturilor de energie electrică, precum şi prevederea explicită a faptului că procesul de schimbare a furnizorului este gratuit, fiind interzisă perceperea oricăror taxe sau tarife legate de parcurgerea etapelor specifice.

Comitetul de Reglementare al ANRE a mai aprobat miercuri alte două ordine, privind modalităţile de informare a clienţilor finali de către furnizorii de gaze naturale cu privire la condiţiile comerciale de furnizare a gazelor naturale, respectiv de stabilire a unor măsuri privind furnizarea gazelor naturale la clienţii noncasnici în perspectiva eliminării preţurilor finale reglementate.

Acestea vizează instituirea unor măsuri care să asigure accesul clienţilor finali la informaţiile privind condiţiile comerciale de furnizare a gazelor naturale, având în vedere procesul de liberalizare a pieţei interne de gaze naturale şi dezvoltarea concurenţei pe această piaţă, respectiv stabilirea măsurilor de informare ce se impun în vederea liberalizării pieţei interne a gazelor naturale la data de 1 ianuarie 2015 pentru clienţii noncasnici, în scopul asigurării continuităţii în furnizarea gazelor naturale a clienţilor noncasnici aflaţi în prezent în segmentul reglementat.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici