Germania se opune în continuare creării unor obligaţiuni comune ale zonei euro

Germania şi-a reiterat vineri opoziţia faţă de crearea unor obligaţiuni comune ale zonei euro, ca soluţie a crizei datoriilor suverane, şi nu vede justificarea unui summit regional până nu va exista un program clar de salvare a Greciei.

297 afișări
Imaginea articolului Germania se opune în continuare creării unor obligaţiuni comune ale zonei euro

Germania se opune în continuare creării unor obligaţiuni comune ale zonei euro (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Suntem împotriva obligaţiunilor zonei euro", a declarat Steffen Seibert, purtător de cuvânt al guvernului german, reiterând temerile că obligaţiunile nu vor stimula guvernele naţionale să adopte politici bugetare prudente.

Au existat speculaţii că Angela Merkel, cancelarul Germaniei, va fi nevoită să renunţe la opoziţie şi să accepte fie restructurarea datoriilor Greciei, fie integrarea fiscală mai mare în zona euro.

Seibert a arătat într-o conferinţă de presă că în prezent nu există propuneri legate de Grecia care să justifice programarea unei întâlniri a liderilor din zona euro.

"O întâlnire va avea loc atunci când va fi necesar. În acest moment, nu a fost stabilită o dată pentru o astfel de întâlnire. Nu este o cursă pentru stabilirea unei date. Lucrul principal este să progresăm în găsirea unui program pentru Grecia", a spus Seibert.

El a mai spus că Germania are încredere că liderii americani vor ajunge la un acord referitor la buget, pentru a evita intrarea în incapacitate de plată.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici