Google şi Samsung au amânat prezentarea unui nou produs din cauza morţii lui Steve Jobs

Google şi Samsung au decis să amâne lansarea unui nou produs, la o prezentare programată pe 11 octombrie, din cauza morţii cofondatorului Apple, Steve Jobs, în această săptămână, transmite Bloomberg.

1076 afișări
Imaginea articolului Google şi Samsung au amânat prezentarea unui nou produs din cauza morţii lui Steve Jobs

Google şi Samsung au amânat prezentarea unui nou produs din cauza morţii lui Steve Jobs (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Samsung a trimis luna trecută invitaţii pentru un eveniment în San Diego, care ar fi inclus prezentarea unor funcţii noi ale sistemului de operare Android al Google, destinat telefoanelor mobile.

Decizia de amânare a prezentării nu are legătură cu probleme tehnice, a declarat Kim Titus, purtător de cuvânt al Samsung Electronics.

"Am decis că nu este momentul potrivit să anunţăm un nou produs când lumea îşi exprimă respectul pentru Steve Jobs. Industria de profil nu a mai pierdut o astfel de figură emblematică. Am decis că aşa este corect să procedăm".

Samsung nu a dezvăluit numele noului produs, a precizat el.

Android este cel mai popular soft pentru aparatele smartphone şi este instalat pe aparate fabricate de Samsung, HTC şi Motorola Mobility.

Compania de cercetare a pieţei IDC estimează că numărul de smartphone-uri vândute se va dubla până în 2015.

Apple este cel mai mare furnizor de aparate smartphone, dar producătorii care folosesc sistemul Android pe produsele lor sunt lideri de piaţă, cu o cotă cumulată de 41,7%.

Steve Jobs a murit miercuri, la vârsta de 56 de ani, din cauza unei forme rare de cancer la pancreas.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici