Grecia se aşteaptă ca veniturile din turism să urce la 13 miliarde de euro, un nivel record

Încasările Greciei din turism vor creşte anul următor cu 13%, la nivelul record 13 miliarde de euro, estimează principala organizaţie a companiilor elene de profil, sporind astfel şansele economiei de a ieşi din recesiune în 2014, conform aşteptărilor guvernului şi instituţiilor internaţionale.

109 afișări
Imaginea articolului Grecia se aşteaptă ca veniturile din turism să urce la 13 miliarde de euro, un nivel record

Grecia se aşteaptă ca veniturile din turism să urce la 13 miliarde de euro, un nivel record (Imagine: Andrei Iliescu/Mediafax Foto)

Prerezervările pentru sezonul de vară din Marea Britanie au crescut cu 10%, indicând un număr mai mare de turişti anul următor, a declarat şeful organizaţiei, Andreas Andreadis, pentru agenţia Reuters, citată de cotidianul elen Kathimerini.

Marea Britanie este una dintre cele mai importante pieţe turistice pentru Grecia, alături de Germania.

"Proiecţia noastră iniţială pentru 2014 este că vom înregistra peste 18 milioane de sosiri, un nou record, precum şi venituri record, estimate la 13 miliarde de euro", a spus el.

Turismul asigură aproximativ 17% din PIB al Greciei, în valoare de 185 miliarde de dolari.

Guvernul elen, FMI şi Comisia Europeană se aşteaptă ca Grecia să revină pe creştere economică în 2014, după şase ani consecutivi de recesiune.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici