Grupul austriac Erste devine broker la Bursa de Valori Bucureşti

Grupul austriac Erste, proprietarul BCR, a fost admis ca broker la Bursa de Valori Bucureşti (BVB), pe piaţa reglemementată la vedere, iar oficialii BVB se aşteaptă ca această "deschidere" a pieţei de capital româneşti la Viena să asigure un acces mai bun la investitorii internaţionali.

Consiliul Bursei a aprobat, pe 11 ianuarie, admiterea Erste Group Bank ca participant la sistemul de tranzactionare al BVB, pe piata reglementata la vedere, iar instituţia financiară a început să tranzacţioneze de vineri, 15 ianuarie, potrivit unui comunicat al BVB.

"Suntem încântaţi că piaţă de capital din România va avea o deschidere directă pe piaţa din Viena şi sperăm că acest pas va reprezenta o nouă cale de acces a Bursei de Valori Bucureşti către investitorii internaţionali", a declarat directorul general al Bursei de Valori Bucureşti, Ludwik Sobolewski.

Erste Group Bank acţionează în calitate de market maker clasic pentru acţiunile emise de Erste Group Bank şi Fondul Proprietatea începând cu dată de 18 ianuarie 2016. Erste înlocuieşte în această calitate BCR.

"Sprijinirea dezvoltării pieţelor de capital din Europa Centrală şi de Est face parte din strategia Erste Group, iar acesta este un pas concret pe care îl facem în această direcţie. În plus, odată cu participarea directă la sistemul de tranzacţionare al BVB, Erste Group poate beneficia de drepturi depline în activitatea de market making de pe piaţă locală", a declarat Ştefan Dorfler, şef al Group Markets la Erste Group.

Erste Group este principalul furnizor de servicii financiare din estul Uniunii Europene, cu 15,8 milioane de clienţi şi 2.500 de sucursale în şapte ţări (Austria, Cehia, Slovacia, România, Ungaria, Croaţia şi Serbia).

La BVB sunt activi 40 de intermediari pe piaţa principală, liderul după valoarea tranzacţionată anul trecut fiind Wood & Company, Praga, cu 4,54 miliarde de lei, reprezentând o cotă de 25,8% din piaţă. Pe poziţia a doua s-a situat Swiss Capital, cu 3,48 miliarde de lei, sumă aferentă unei cote de piaţă de 19,76%.

BCR a ocupat anul trecut locul al patrulea în topul intermediarilor, cu o cotă de piaţă de 5,62%, pentru tranzacţii în valoare de 990,9 milioane lei.

Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte MEDIAFAX.RO pe FACEBOOK »

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

comentează și tu Momentan sunt 0 comentarii
Taguri:
ERSTE GROUP ,
BVB ,
COMENTARII

Nu exista comentarii

COMENTEAZĂ ŞI TU
Eroare: Câmpurile marcate cu roşu nu sunt valide!
Comentariul a fost adǎ ugat!

Cod captcha invalid!

Introdu numǎrul din imagine:

* Faceţi click pe imagine pentru a genera alt numǎr
ŞTIRILE ZILEI
Versiunea: mobil  |  completa
ULTIMA ORĂ
RASTURNARE TOTALA de situatie in cazul mortii patronului Hexi Pharma. Care ar putea fi ADEVARATA CAUZA a decesului. ANUNTUL procurorilor