Guvernul a stabilit cu FMI să ajungă cu plata TVA în termenul legal până la mijlocul anului

Guvernul a stabilit cu Fondul Monetar Internaţional (FMI) să ajungă cu plata TVA către companii în termenul legal de 45 de zile până la jumătatea acestui an, potrivit ministrului Finanţelor Publice, Sebastian Vlădescu.

23 afișări
Imaginea articolului Guvernul a stabilit cu FMI să ajungă cu plata TVA în termenul legal până la mijlocul anului

Guvernul a stabilit cu FMI să ajungă cu plata TVA în termenul legal până la mijlocul anului (Imagine: Mediafax Foto)

"Ministerul Finanţelor nu plăteşte direct datorii, Ministerul Finanţelor restituie TVA în relaţia directă cu companiile şi, din acest punct de vedere, trendul este în mod evident crescător. Avem inclusiv cu Fondul Monetar o ţintă de a ajunge cu plata TVA-ului la maxim 45 de zile şi este o ţintă pe care o vom atinge până la mijlocul acestui an", a spus Vlădescu în cadrul emisiunii "După 20 de ani", difuzată duminică la Pro TV.

La finele lunii martie, soldul rambursărilor întârziate de TVA se situa uşor peste nivelul din februarie, la 1,63 miliarde de lei.

Se observă că ponderea rambursărilor de TVA întârziate cu până la 30 de zile a crescut de la 21,6% în februarie la 26,4% în martie, în timp ce ponderea sumelor care au depăşit termenul legal de plată cu 91-180 de zile s-a redus de la 20,1% la 17,3%.

"Am plătit mult mai mult TVA în primul trimestru decât în primul trimestru al anului trecut şi, din acest punct de vedere, suntem în mod cert pe calea cea bună", a afirmat Vlădescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici