Guvernul a suplimentat plafonul pentru Prima Casă cu 200 milioane lei

Guvernul a aprobat miercuri suplimentarea cu 200 milioane lei a plafonului pentru Prima Casă, existând foarte multe cereri pentru garanţii, iar modificarea programului pentru 2016 va fi discutată în şedinţa de săptămâna viitoare, a declarat purtătorul de cuvânt Dan Suciu.

719 afișări
Imaginea articolului Guvernul a suplimentat plafonul pentru Prima Casă cu 200 milioane lei

Guvernul a suplimentat plafonul pentru Prima Casă cu 200 milioane lei (Imagine: Shutterstock)

Astfel, Executivul a aprobat proiectul de hotărâre prin care majorează plafonul de garantare pentru programul Prima Casă cu 200 milioane lei (44 milioane de euro) în acest an, faţă de cele 2,6 miliarde lei existente.

Suciu a precizat că modificările programului pentru anul viitor vor fi discutate în şedinţa Guvernului de săptămâna viitoare.

Ministrul Finanţelor, Anca Dragu, a afirmat vineri seară că anul viitor va fi redus plafonul de garanţii pentru programul Prima Casă la 1,5 miliarde lei. Totodată, creditele se vor acorda în condiţii actualizate de cost.

Astfel, rata dobânzii va fi ROBOR plus o marjă de 2%, faţă de 2,5% în prezent, restul condiţiilor rămânând neschimbate.

Hotărârea aprobată mai arată că anul următor se pot emite garanţii şi din diferenţa rămasă nealocată din plafonul anului curent, precum şi din diferenţa neutilizată până la 31 decembrie 2015 din sumele alocate băncilor.

Suma reprezentând diferenţa rămasă nealocată, precum şi cea alocată şi neutilizată din plafonul alocat pentru anul curent se va publica pe site-ul Finanţelor şi al Fondului Naţional de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri (FNGCIMM) până la 31 ianuarie 2016 şi se utilizează cu prioritate de către bănci.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici