Guvernul din India vrea să introducă o taxă pentru vehiculele diesel: „Spuneţi adio motorinei"

Guvernul din India îi avertizează pe producătorii de automobile că vor plăti taxe mai mari pentru maşinile diesel. „Spuneţi adio motorinei", a fost mesajul unui ministru indian, potrivit Reuters.

938 afișări
Imaginea articolului Guvernul din India vrea să introducă o taxă pentru vehiculele diesel: „Spuneţi adio motorinei"

Sursa foto: Hepta/Mediafax Foto

Nitin Gadkari, ministrul indian pentru Transportul Rutier şi Autostrăzi, a anunţat marţi că va propune o taxă suplimentară de 10% pentru vehiculele diesel. El i-a avertizat producătorii de automobile cu privire la taxele şi mai mari care vor urma pentru a-i forţa să renunţe la maşinile cu motoare diesel.

Nitin Gadkari a făcut aceste comentarii în cadrul conferinţei anuale a Societăţii Constructorilor Indieni de Automobile (SIAM) din New Delhi.

Gadkari a spus că îi va cere ministrului de Finanţe o taxă „suplimentară de 10%" pe bunuri şi servicii pentru vehiculele diesel pentru a aborda problemele legate de poluare. În prezent, India impune o taxă de 28% şi se percepe o aşa-numită „taxă" suplimentară în funcţie de capacitatea motorului vehiculelor.

„Spuneţi la revedere dieselului în curând, altfel vom creşte atât de mult impozitul încât va deveni dificil pentru voi să vindeţi aceste vehicule", a declarat Gadkari.

Comentariile lui Gadkari au stârnit ample discuţii în rândul specialiştilor din industria auto prezenţi la conferinţa de la Delhi. Unii dintre participanţi au descris declaraţia drept un anunţ „bombă" şi au avertizat că implementarea măsurii ar putea avea efecte negative asupra întregii economii.

Poluarea este o problemă din ce în ce mai mare în întreaga Indie. Încercările de a limita emisiile autovehiculelor, importurile de combustibil şi arderea miriştilor nu au dat rezultate palpabile.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici