HP a raportat în primul trimestru fiscal venituri şi profit în scădere, dar peste estimările pieţei

Hewlett-Packard (HP), cel mai mare producător de PC-uri, a înregistrat venituri de 28,4 miliarde de dolari în primul trimestru al anului fiscal 2013, în scădere cu 5,6% dar peste estimările analiştilor, în timp ce profitul net a coborât cu 16%, la 1,23 miliarde de dolari.

118 afișări
Imaginea articolului HP a raportat în primul trimestru fiscal venituri şi profit în scădere, dar peste estimările pieţei

HP a raportat în primul trimestru fiscal venituri şi profit în scădere, dar peste estimările pieţei (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Deşi în scădere, rezultatele HP pentru perioada noiembrie - ianuarie au depăşit estimările analiştilor de pe Wall Street, potrivit Bloomberg.

Compania a prezentat o prognoză pozitivă pentru perioada februarie - aprilie, al doilea trimestru al anului fiscal, datorită măsurilor de reducere a cheltuielilor şi evoluţiei peste aşteptări a afacerilor în zona serviciilor.

HP continuă programul de disponibilizări pentru a-şi consolida profitul în contextul scăderii cererii pentru computere personale şi imprimante. Planul de restructurare pe cinci ani adoptat de directorul general, Meg Whitman, a început să se facă simţit în situaţia financiară a companiei.

Whitman s-a arătat optimistă în privinţa anului fiscal 2013 şi a reiterat că anticipează revenirea afacerilor pe creştere în acest an.

"Am o senzaţie destul de plăcută privind restul anului. Cred că am depăşit perioada anunţurilor privind deprecierea activelor şi restructurarea", a afirmat Whitman, citată de Bloomberg.

Acţiunile HP au crescut cu până la 8,1% în şedinţa prelungită de tranzacţionare de joi seară la New York. Cotaţia a urcat cu 2% într-o singură oră, interval în care rulajul a fost de aproape 4,29 milioane de acţiuni, de trei ori media ultimelor 5 şedinţe bursiere.

"Mi se pare că cineva a ştiut ceva. Volumul este uriaş", comentează un trader.

Purtătorul de cuvânt al comisiei pentru valori mobiliare din SUA, Securities and Exchange Commission, a refuzat să comenteze dacă tranzacţiile cu acţiuni HP de joi seară au intrat în atenţia instituţiei.

Acţiunile HP au crescut cu 46% în ultimele trei luni, în pofida deprecierii activelor şi declinului pieţei PC-urilor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici