IMM-urile, în goană după granturi: 20.000 de companii au aplicat, dar numai 2.333 vor primi finanţare

  • Au aplicat în total 20.000 de companii pentru granturile pentru capital de lucru
  • Doar 2.333 de companii vor primi finanţare
  • Bugetul alocat este de 350 de milioane de euro
7522 afișări
Imaginea articolului IMM-urile, în goană după granturi: 20.000 de companii au aplicat, dar numai 2.333 vor primi finanţare

IMM-urile au luat cu asalt granturile pentru capital de lucru. Aproximativ 20.000 de companii au aplicat pentru finanţarea de până la 150.000 de euro în prima zi. În prima jumătate de oră de la deschiderea aplicaţiilor, circa 13.000 de companii au aplicat. Bugetul alocat este de 350 mil. euro, care ar putea acoperi însă numai 2.333 de solicitări.

Ştefan Dinescu are 40 de ani şi deţine împreuna cu partenerul său de afaceri 2 cafenele şi o prăjitorie de cafea în Constanţa. Şi el a intrat în cursa pentru granturi să obţină finanţare pentru firmele sale.

„Prima oară am aplicat cu firma pe care nu avem angajaţi pentrul grantul de 2000 euro. Doar câteva documente scanate şi trimise firmei care se ocupa depunerea lor. Cu cafeneaua, pentru că avem angajaţi, am aplicat pentru grantul de 15 % din cifra de afaceri. Vom investi tot în materie primă, vom face un import de cafea verde, în cazul în care ne va fi aprobat acest grant. Nu sunt cheltuieli eligibile TVA-ul pentru suma respectivă, dar dacă faci import din Uniunea Europeană, nu se plăteşte TVA”, spune el.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici