Încep lucrările la Drumul Strategic din judeţul Botoşani

  • Reprezentanţii Consiliului Judeţean Botoşani au anunţat că pe 12 mai vor începe lucrările la Drumul Strategic.
  • Este vorba despre două tronsoane ale drumului, cel de al treilea fiind subiectul unei contestaţii.
1836 afișări
Imaginea articolului Încep lucrările la Drumul Strategic din judeţul Botoşani

Sursa foto: Mediafaxfoto

Lucrările vor începe miercuri, 12 mai. Drumul leagă judeţele Botoşani şi Iaşi.

„Termenul la care va fi emis de către dirigintele de şantier ordinul de începere a lucrărilor este foarte strâns, dar reprezentanţii firmelor care şi-au adjudecat licitaţiile au înţeles mesajul nostru şi grăbesc toate procedurile care ţin de dumnealor ca să se poată demara lucrările cât mai repede posibil. Au fost deja în teren, au identificat locurile pe care îşi vor face organizările de şantier, au luat contact cu primăriile pentru a obţine avizele necesare, iar pe data de 12 mai vom face predarea de amplasament. De asemenea, Consiliul Judeţean a înştiinţat dirigintele de şantier, proiectantul, primările şi inspectoratele judeţene de construcţii din Botoşani şi Iaşi despre data pe care am stabilit-o pentru începerea lucrărilor. Am plătit taxele necesare, astfel încât lucrările să poată demara cât mai urgent”, a declarat Doina Federovici, preşedintele Consiliului Judeţean Botoşani.

Lucrările vor începe cu organizarea de şantier, fază care este inclusă în graficul prevăzut de contract.

În ceea ce priveşte lotul 2 al Drumului Strategic, specialiştii Consiliului Judeţean au trimis Consiliului Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor toată documentaţia necesară pentru ca magistraţii să se poată pronunţa cu celeritate.

Săptămâna trecută, au fost semnate contractele de lucrări pentru modernizarea a 56 de kilometri de drum judeţean.

Pe lotul 1, în lungime de aproximativ 30 kilometri, care este format din tronsonul Şipote (judeţul Iaşi) – Rediu – Răuseni – Călăraşi şi tronsonul Dângeni – Mihălăşeni, lucrările de modernizare vor costa 112,4 milioane de lei.

Lotul 3, în lungime de aproximativ 26 de kilometri, pe relaţia Blândeşti – Cerchejeni – Suliţa (Cheleş) – Lunca Cerneşti – Todireni va costa 103 milioane de lei.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici