Indicii Bursei de la Moscova, în scădere în urma noilor sancţiuni occidentale

Indicii Bursei de la Moscova erau în scădere joi dimineaţa, imediat după deschidere, la o zi după anunţarea unor noi sancţiuni occidentale vizând Rusia din cauza crizei ucrainene.

205 afișări
Imaginea articolului Indicii Bursei de la Moscova, în scădere în urma noilor sancţiuni occidentale

Indicii Bursei de la Moscova, în scădere în urma noilor sancţiuni occidentale (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Către ora 6.30 GMT (9.30, ora României), cei doi indici ai pieţei financiare moscovite, Micex (afişat în ruble) şi RTS (în dolari) prezentau scăderi cu 2.03% şi, respectiv 3,26%.

Rubla a înregistrat de asemenea o depreciere la deschidere, către ora 6.50 GMT (9.50, ora României) paritatea cu dolarul fiind 34,8, iar cu euro 47,1.

Uniunea Europeană (UE) şi Statele Unite au înăsprit miercuri seara sancţiunile impuse Rusiei pentru rolul pe care o acuză că-l are în criza din Ucraina. Washingtonul s-a demarcat, vizând actori-cheie în economia rusească.

Statele Unite au adăugate pe lista cu sancţiuni gigantul petrolier rusesc Rosneft, ale cărui active pe teritoriul american sunt blocate, iar companiile americane nu mai sunt autorizate să efectueze tranzacţii cu el.

Banca gigantului în domeniul gazelor naturale Gazprom - Gazprombank - şi banca publică rusă VEB se află, de asemenea, printre noile ţinte ale sancţiunilor americane.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici