Leul continuă să se aprecieze uşor. Referinţa BNR atinge un nou minim din ultimele opt săptămâni

Moneda naţională a rămas pe apreciere uşoară în prima parte a sesiunii interbancare, astfel că Banca Naţională a României (BNR) a publicat un curs de referinţă în scădere pentru a cincea sesiune consecutiv, la 4,4571 lei/euro, reprezentând un nou minim din ultimele opt săptămâni.

730 afișări
Imaginea articolului Leul continuă să se aprecieze uşor. Referinţa BNR atinge un nou minim din ultimele opt săptămâni

Leul continuă să se aprecieze uşor. Referinţa BNR atinge un nou minim din ultimele opt săptămâni (Imagine: Doru Nica/Mediafax Foto)

Comparativ cu rata de schimb de luni, de 4,4667 lei/euro, cursul de marţi este cu 0,96 bani mai redus.

O rată de schimb inferioară celei de luni a fost publicată de banca centrală la 3 iulie, de 4,4505 lei/euro. Astfel, cotaţiile leului au revenit aproape de nivelul înregistrat la începutul lunii iulie, înainte de declanşarea procedurii de suspendare a preşedintelui Traian Băsescu. În această perioadă, referinţa BNR a atins un maxim istoric de 4,6481 lei/euro.

Referinţa pentru dolar s-a plasat la 3,5515 lei/dolar, în scădere cu 1,6 bani, de la 3,5675 lei/dolar luni. Rata oficială pentru francul elveţian a coborât de la 3,7190 lei/franc la 3,7113 lei/franc.

Primele transferuri de luni s-au operat la 4,4650 - 4,4670 lei/euro, nivel apropiat de cel de la finalul sesiunii precedente, de 4,4650 - 4,4710 lei.

Ulerior cotaţiile au coborât sub 4,46 lei/euro şi au înregistrat oscilaţii sub acest nivel.

Dobânzile afişate de bănci pentru depozitele plasate (ROBID) şi atrase (ROBOR) cu scadenţa la o zi au coborât de la 5,46 - 5,96% la 5,23 - 5,73% pe an. În acelaşi timp, randamentele cu scadenţa la o săptămână se plasau la 5,23 - 5,73%, în scădere de la 5,47 - 5,97% pe an vineri.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici