Lipski: Noţiunea că euro este în pericol este exagerată

Euro este solid, iar noţiunea că moneda unică europeană este în pericol este exagerată, a declarat prim-adjunctul directorului general al FMI, John Lipsky, transmite Bloomberg.

23 afișări
Imaginea articolului Lipski: Noţiunea că euro este în pericol este exagerată

Lipski: Noţiunea că euro este în pericol este exagerată (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Nevoia de susţinere a euro este o afirmaţie cam grea", a afirmat Lipski într-un interviu în Dubai, unde participă la World Economic Forum Summit, întrebat fiind despre eforturile de sprijinire a zonei euro.

El a arătat că euro este tranzacţionat liber în fiecare zi, iar valoarea sa este solidă şi corespunzătoare.

"Sigur, există motive de îngrijorare pe termen scurt, de un fel sau altul, dar afirmaţia că euro este în pericol este mult exagerată, având în vedere ce se întâmplă pe piaţă", a mai spus oficialul FMI.

Euro a atins marţi cel mai redus nivel din ultimele 11 săptămâni faţă de dolar, din cauza temerilor legate de agravarea crizei datoriilor suverane din zona euro.

Moneda unică a recuperat ulterior din pierderi, după date din industria prelucrătoare americană, fiind cotată la 1,3012 dolari pe unitate, în scădere cu 0,8% faţă de închiderea de luni.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici