Locuinţele din cele mai scumpe zece cartiere din Londra valorează mai mult ca toată piaţa din Scoţia

Locuinţele din cele mai scumpe zece cartiere din Londra au în prezent o valoare egală cu cea însumată a pieţelor imobiliare din Ţara Galilor, Scoţia şi Irlanda de Nord, situaţie care subliniază diferenţele tot mai mari de avere dintre britanici.

675 afișări
Imaginea articolului Locuinţele din cele mai scumpe zece cartiere din Londra valorează mai mult ca toată piaţa din Scoţia

Locuinţele din cele mai scumpe zece cartiere din Londra valorează mai mult ca toată piaţa din Scoţia (Imagine: Mediafax foto/AFP)

Casele din Londra sunt tradiţional mai scumpe decât cele din restul ţării. Totuşi, criza a declanşat o polarizare rapidă a pieţei, cu preţurile proprietăţilor în declin în fiecare regiune a Marii Britanii, cu excepţia capitalei, potrivit Financial Times.

Cele mai bogate zece cartiere din Londra, incluzând Camden and Richmond, au o valoare de 552 miliarde de lire sterline, egală cu Ţara Galilor, Scoţia şi Irlanda de Nord la un loc.

Concentrarea pe Londra şi câteva din oraşele din apropierea capitalei a fost susţinută şi de cererea din partea cumpărătorilor străini, notează Financial Times.

Divergenţa puternică a valorilor proprietăţilor va avea un impact dramatic şi pe termen lung asupra mobilităţii forţei de muncă şi recuperării economice, a declarat Lucian Cook, director pentru piaţa imobilelor de locuit la firma de consultanţă Savills, care a întocmit studiul.

Începând din 2007, preţurile caselor din Londra au crescut cu 15%. Doar acest avans, totalizând 140 de miliarde de lire sterline, depăşeşte valoarea tuturor proprietăţilor rezidenţiale din nord-estul Angliei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici