Maşina care se poate plia pentru a încăpea în locul de parcare. Cât costă şi când vom putea circula cu ea - VIDEO

Şoferii din cele mai multe locuri din lume ştiu că cel mai dificil lucru nu este înfruntarea traficului, ci găsirea unui loc de parcare. O companie auto pare să fi rezlvat această problemă.

4573 afișări
Imaginea articolului Maşina care se poate plia pentru a încăpea în locul de parcare. Cât costă şi când vom putea circula cu ea - VIDEO

Maşina care se poate plia pentru a încăpea în locul de parcare. Cât costă şi când vom putea circula cu ea

Soluţia găsită de compania producătoare de maşini pentru numărul mic de locuri de parcare este maşina care se pliază pentru a încăpea în spaţii mici, scrie dailymail.co.uk.

Inginerii au dezvoltat Hiriko Fold, maşina ecologică ce pare să fie ideală pentru transportul în oraş. Aceasta este atât de mică încât poate încăpea în spaţii extrem de mici şi se poate chiar plia.

Vehiculul are două locuri şi poate funcţiona până la 120 de kilometri până la o nouă alimentare cu energie. Maşina este echipată cu roţi care îi permit să se deplaseze în lateral, parcarea laterală devenind extrem de uşoară.

Prototipuri ale Hiriko Fold sunt deja testate în mai multe oraşe europene şi a fost confirmat faptul că maşina va fi pusă în vânzare în 2013, la preţul de aproximativ 12.700 de euro.

Preşedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, a declarat în acest an că Hiriko este "soluţia crizei" care a lovit economiile ţărilor europene.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici