Microîntreprinderile vor putea opta între impozit de 3% din venituri şi16% din profit

Microîntreprinderile vor avea posibilitatea ca, de la 1 ianuarie 2011, să opteze între plata impozitului de 16% din profit şi o taxă de 3% din venituri, în baza unei modificări decise, joi, de Guvern la Codul Fiscal.

53 afișări
Imaginea articolului Microîntreprinderile vor putea opta între impozit de 3% din venituri şi16% din profit

Microîntreprinderile vor putea opta pentru un impozit de 3% din cifra de afaceri (Imagine: Mediafax Foto)

Ministrul Finanţelor Publice, Gheorghe Ialomiţianu, a spus după şedinţa de Guvern că pot alege acest sistem de impozitare firmele care au 1-9 angajaţi şi au obţinut în anul anterior un venit de până la 100.000 de euro.

Firmele care obţin venituri din activităţi bancare, jocuri de noroc sau din consultanţă şi management vor plăti în continuare impozit de 16%.

Guvernul estimează că noul sistem va aduce la buget venituri suplimentare de aproape 100 milioane lei.

"Noi am avut în vedere simplificarea, chiar dacă la prima vedere se consideră că 3% ar fi mai puţin decât 16% la nivelul profitului net. Impactul este pozitiv şi foarte multe microîntreprinderi vor opta", a spus Ialomiţianu.

Surse guvernamentale au declarat în luna noiembrie pentru MEDIAFAX că Executivul analizează posibilitatea revenirii la impozitarea cu 3% a veniturilor microîntreprinderilor.

Până sfârşitul anului trecut, microîntreprinderile au beneficiat de un regim special de impozitare, care le permitea să opteze între plata impozitului pe profit şi plata unui impozit pe venit, care a crescut progresiv în ultimii ani până la 3% din venituri.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici