Ministrul Turismului vrea să aducă turişti japonezi în România

Ministrul delegat pentru IMM, Turism şi Mediul de Afaceri, Maria Grapini, a declarat agenţiei MEDIAFAX că intenţionează să atragă în România turişti asiatici, în special din Japonia, unde va redeschide biroul de promovare turistică închis în urmă cu câţiva ani.

348 afișări
Imaginea articolului Ministrul Turismului vrea să aducă turişti japonezi în România

Ministrul Turismului vrea să aducă turişti japonezi în România (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Noi trebuie să ţintim şi ţările unde economia este solidă şi oamenii au bani. Nu ştiu cât s-a făcut să atragem turişti japonezi, dar dacă vă duceţi la Moscova veţi vedea numai asiatici. Pentru că ei au bani şi cheltuiesc şi sunt foarte avizi să cunoască", a spus Grapini.

Deşi România avea birouri de promovare turistică şi în Japonia, şi în China, acestea au fost închise în ultimii ani.

"În orice caz, după părerea mea Japonia trebuie pusă pe listă. Şi China poate să fie un loc în care noi să avem un birou şi să promovăm eficient, pentru că ştim bine că chinezii sunt populaţia care cheltuieşte foarte puţin, deşi au bani, şi de aceea trebuie stimulaţi", a afirmat ministrul.

Eforturile autorităţilor române de promovare pe piaţa japoneză vor avea de contracarat imaginea proastă a României după uciderea studentei acostată în aeroportul Otopeni.

Potrivit datelor INS, România a fost vizitată în anul 2008 de 13.000 de japonezi, în 2009 de aproximativ 10.000, în 2010 de 12.000, iar în 2011 de 13.500.

Grapini a spus că analizează activitatea birourilor turistice, cărora le-a cerut rapoartele pentru anul 2012. Se va analiza, pe de o parte chetuiala funcţionării biroului, evenimentele care au fost organizate şi efectul acestora.

Grapini vrea să facă parteneriate cu ministerele, iar conferinţele şi evenimentele externe ale Ministerului Turismului pentru promovare vor fi "lipite" de târgurile de profil ale tuturor domeniilor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici