Nicolae Ciucă: Propunerea PNL de creştere a pensiilor va fi 15% dacă bugetul permite

Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a anunţat luni că liberalii vor propune ca pensiile să fie majorate cu 15% dacă specialiştii vor stabili că bugetul poate susţine această majorare.

341 afișări
Imaginea articolului Nicolae Ciucă: Propunerea PNL de creştere a pensiilor va fi 15% dacă bugetul permite

Nicolae Ciucă: Propunerea PNL de creştere a pensiilor va fi 15% dacă bugetul permite

Nicolae Ciucă a spus că procentul de majorare a fost stabilit de liberali în funcţie de inflaţia care a depăşit 15%.

„Am discutat la nivelul PNL că trebuie să propunem soluţii ca să acoperim creşterea inflaţiei... dacă bugetul o va permite, propunerea PNL va fi de 15%”, a declarat Nicolae Ciucă.

Propuneri privind majorarea pensiilor au făcut şi partenerii de guvernare ai liberalilor. PSD a vorbit despre o majorare de cel puţin 10%, dar cifra ar putea creşte în funcţie de sumele disponibile la bugetul de anul viitor.

Majorarea pensiilor ar trebui să intre în vigoare de la 1 ianuarie 2023.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici