Noi cartele de călătorie cu metroul, introduse în următoarele două săptămâni

Directorul general al Metrorex, Marin Aldea, a declarat miercuri că noile cartele – de o singură călătorie, de grup cu mai multe persoane sau abonamentul anual – sunt deja tipărite şi se vor vinde la ghişee „peste cel mult două săptămâni”.

4434 afișări
Imaginea articolului Noi cartele de călătorie cu metroul, introduse în următoarele două săptămâni

Metrorex: Noile cartele de călătorie cu metroul vor fi distribuite în cel mult două săptămâni

„Am făcut o serie de probe, să vedem dacă aceste cartele funcţionează, şi rezultatele sunt pozitive. Aşa încât la sfârşitul lunii iulie am promovat pe circuitul de aprobare un proiect de ordin de ministru pentru introducerea noilor titluri noi de călătorie, mă refer la legitimaţia de o călătorie, legitimaţia de grup pentru 3-4-5 călători şi abonamentul anual. Cred că vor fi introduse în cel mult două săptămâni. Proiectul de ordin ştiu că a fost semnat, a fost promovat pe circuit pentru a fi publicat în Monitorul Oficial şi în termen de cinci zile de la publicare cartelele intră în vânzare. Noi am distribuit deja cartelele, sunt la caserii, suntem pregătiţi”, a spus Marin Aldea.

„Care sunt avantajele? Spre exemplu, cartela de grup pentru trei persoane va costa 5 lei, ca şi cartela de două călătorii; pentru patru călători tariful este de 6,5 lei şi pentru cinci călători este de 8 lei. Ne-am gândit aici la familii, la turişti care vizitează Bucureştiul... Cel mai avantajos pentru călătorii fideli este abonamentul anual. Dacă facem un calcul, călătorii noştri fideli vor beneficia de o lună şi jumătate gratuitate la transportul cu metroul dacă achiziţionează acest titlu de călătorie, care este la preţul de 720 de lei”, a precizat directorul Metrorex.

Directorul general al Metrorex a precizat că nu are în vedere o majorare a tarifelor de călătorie cu metroul în viitorul apropiat.

Marin Aldea a participat miercuri la Zilele Feroviare 2017 – Summit-ul de Investiţii Feroviare Railway PRO – ediţia a XII-a, organizat de Club Feroviar şi Railway PRO, cu sprijinul Asociaţiei Industriei Feroviare din România. În prezentarea sa, directorul Metrorex a vorbit despre extinderea Magistralei 4 de metrou (Secţiunea Parc Bazilescu – Străuleşti), Linia 4 de metrou (Lac Străuleşti - Gara Progresu, tronsonul Gara de Nord – Gara Progresu), Proiectul Magistralei 5 de metrou (Drumul Taberei – Pantelimon, din care secţiunea Râul Doamnei - Eroilor, inclusiv Valea Ialomiţei, unde se execută lucrări de structură). Marin Aldea a mai prezentat şi proiectele care au în vedere îmbunătăţirea serviciilor de transport public de călători cu metroul - magistrala 2 Berceni-Pipera, modernizarea instalaţiilor de control-acces pe magistralele 1, 2, 3 şi modernizarea instalaţiilor de ventilaţie pe secţiunea Petrache Poenaru - Timpuri Noi, proiecte finalizate de curând.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici