OCDE cere Greciei să renunţe la 555 de reglementări depăşite, care limitează creşterea economică

Grecia ar trebui să renunţe la 555 de reglementări depăşite impuse companiilor, întrucât acestea limitează dezvoltarea economiei şi reduc competitivitatea, potrivit unui raport al Organizaţiei pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică (OCDE).

66 afișări
Imaginea articolului OCDE cere Greciei să renunţe la 555 de reglementări depăşite, care limitează creşterea economică

OCDE cere Greciei să renunţe la 555 de reglementări depăşite, care limitează creşterea economică (Imagine: Shutterstock)

Reglementările care ar trebui înlăturate afectează creşterea în retail, industria de procesare a alimentelor, materiale de construcţii şi turism. Printre acestea se numără reguli excesive privind campaniile de discounturi şi stabilirea termenului de valabilitate al produselor, notează cotidianul The Guardian.

Comerţul şi industria de procesare a alimentelor, reprezentând în prezent peste o cincime din PIB al Greciei, ar genera o activitate economică suplimentară de 5,2 miliarde de euro, dacă guvernul de la Atena ar implementa recomandarea OCDE, se arată în raportul organizaţiei internaţionale.

În prezent, magazinele trebuie să obţină avize pentru promoţii, iar termenele de valabilitate ale produselor alimentare sunt stabilite de autorităţi.

Grecia se află în al şaselea an de recesiune, iar autorităţile elene, FMI şi Comisia Europeană se aşteaptă la o revenire a PIB pe creştere anul următor.

Economia a încetat să se contracte, dar "declinul competitivităţii" împiedică recuperarea, a declarat ministrul Greciei pentru dezvoltare şi competitivitate, Kostis Hatzidakis.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici