Orange discută cu Microsoft un parteneriat pentru site-ul Dailymotion

Orange discută cu gigantul american Microsoft un posibil parteneriat pentru site-ul de video sharing Dailymotion al grupului francez, a declarat marţi directorul general al Orange, Stephane Richard, într-un interviu pentru postul BFM TV.

133 afișări
Imaginea articolului Orange discută cu Microsoft un parteneriat pentru site-ul Dailymotion

Orange discută cu Microsoft un parteneriat pentru site-ul Dailymotion (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Continuă discuţiile (...) cu Microsoft. Asta nu înseamnă că vom ajunge la un acord", a spus Richard, potrivit unui transcript al interviului pus la dispoziţia Wall Street Journal de grupul Orange, care a confirmat declaraţia.

Orange caută eventuali parteneri pentru dezvoltarea site-ului, după ce guvernul francez a blocat anul trecut vânzarea Dailymotion către compania americană Yahoo. Ulterior, Orange a anunţat că nu mai ia în calcul vânzarea şi că va face investiţii pentru creşterea afacerilor Dailymotion.

Richard a declarat anul trecut că Orange discută cu o companie importantă din SUA un posibil parteneriat la Dailymotion, dar nu a numit eventualul investitor.

Potrivit transcriptului interviului acordat BFM, Richard a spus că un parteneriat cu Microsoft ar fi în principal "industrial", iar Orange va păstra probabil un pachet majoritar de acţiuni la Dailymotion.

Un acord cu Microsoft ar ajuta siste-ul francez să se extindă în SUA, pentru a concura mai bine cu rivalul YouTube al grupului Google, scrie Wall Street Journal.

Site-ul Dailymotion, înfiinţat în 2005, în acelaşi an cu YouTube, este unul dintre puţinele startup-uri franceze care au reuşit să atragă finanţare şi să se dezvolte la scară globală.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici