Peste 85% din greci: Măsurile de austeritate bugetară vor creşte rata sărăciei

Peste 85% din greci consideră că măsurile de austeritate bugetară destinate redresării situaţiei financiare a ţării vor cauza creşterea ratei sărăciei, potrivit unui sondaj publicat duminică de cotidianul elen To Vima.

55 afișări
Imaginea articolului Peste 85% din greci: Măsurile de austeritate bugetară vor creşte rata sărăciei

Peste 85% din greci: Măsurile de austeritate bugetară vor creşte rata sărăciei (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Săracii vor deveni mai săraci, iar bogaţii mai bogaţi", consideră 85,2% din cei 1.044 de respondenţi ai sondajului.

Rata sărăciei din Grecia este estimată la 20%.

Mai mult de jumătate dintre aceştia, respectiv 55,6%, au afirmat că susţin mobilizarea sindicatelor împotriva măsurilor de austeritate, iar 37,5% ar participa chiar la proteste.

Guvernul elen a anunţat miercuri măsuri suplimentare de austeritate, care ar trebui să permită economisirea a 4,8 miliarde de euro, pentru reducerea deficitului bugetar uriaş. Planul prevede reducerea cheltuielilor publice şi majorarea impozitelor.

Statul elen trebuie să reducă deficitul bugetar cu patru puncte procentuale în 2010, la 8,7% din PIB.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici