Piaţa auto europeană va continua probabil să scadă şi în următorii doi ani

Piaţa auto din Europa va continua probabil să scadă în 2014 şi 2015, întrucât avansul şomajului afectează cererea de consum, a declarat directorul general al Renault, Carlos Ghosn.

190 afișări
Imaginea articolului Piaţa auto europeană va continua probabil să scadă şi în următorii doi ani

Directorul general al Renault, Carlos Ghosn (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Cred că 2014 şi 2015 vor fi în cel mai bun caz ani stabili în Europa. Mai realist, am putea vedea o nouă scădere, poate nu atât de puternică precum în anii precedenţi. Nu sunt foarte optimist în privinţa situaţiei din Europa, pentru că nu văd ce va declanşa creşterea, mai ales în industria auto", a afirmat Ghosn, care conduce şi compania niponă Nissan Motor, la care Renault deţine o participaţie de 43%, informează Bloomberg.

La nivel global, piaţa auto va trece de la un record la altul, susţinută de ţările cu economii emergente, a spus el.

Vânzările auto din Europa au scăzut la minimul a 20 de ani în mai, întrucât şomajul din zona euro, la nivelul record de 12,2% în aprilie, a redus cererea.

"Atâta timp cât există o discuţie despre deficite, consider că va fi o greutate mare pe umerii consumatorilor", a declarat Ghosn pentru Bloomberg, adăugând că rămâne sceptic în privinţa creşterii economiei în perioada următoare.

Şeful Renault s-a arătat încrezător că încetinirea economică înregistrată de marile economii emergente, precum China, Rusia, Brazilia şi India, este doar temporară, în timp ce alte ţări din America Latină, Africa şi Asia devin pieţe auto tot mai importante.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici