Piperea: Vânzarea Oltchim se poate face într-o lună, dacă SOCAR este interesat de companie

Guvernul ar putea conveni cu SOCAR, în luna iulie, vânzarea Oltchim, dacă grupul azer este interesat de achiziţia combinatului din Râmnicu-Vâlcea, a declarat, joi, Gheorghe Piperea, reprezentantul administratorilor judiciari ai companiei de stat.

393 afișări
Imaginea articolului Piperea: Vânzarea Oltchim se poate face într-o lună, dacă SOCAR este interesat de companie

Piperea: Vânzarea Oltchim se poate face într-o lună, dacă SOCAR este interesat de companie (Imagine: Laszlo Raduly/Mediafax Foto)

"Dacă SOCAR este pregătit de preluarea Oltchim, noi putem să vindem într-o lună. Nu trebuie să aşteptăm până în octombrie, când este aprobat planul de reorganizare. Am pus la punct o procedură, să construim un SPV (vehicul de investiţii) şi cred că până în iulie încheiem această procedură şi putem previnde Olchim către SOCAR", a spus Piperea.

El a arătat că este important interesul SOCAR pentru Oltchim deoarece compania este un actor important şi credibil.

"Suntem asaltaţi de tot felul de ciudaţi. Din această cauză vrem să închidem procedura de selecţie. Nu sunt la fel de celebri ca cel din septembrie 2012 (când la prima încercare de vânzare a Oltchim adjudecatar a fost declarat omul de televiziune Dan Diaconescu, n.r.), dar cam pe acolo", a adăugat Piperea.

Piperea a precizat că până în momentul vânzării este important să fie obţinută finanţarea pentru activitatea curentă, circa 25 milioane de euro.

Guvernul a propus companiei petroliere azere de stat SOCAR să preia Oltchim, aflat în insolvenţă de la începutul acestui an, reprezentanţii potenţialului investitor afirmând că vor analiza situaţia înainte de a lua o decizie.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici