Pogea: România are resurse să plătească salariile şi pensiile

Ministrul Finanţelor, Gheorghe Pogea, a declarat, luni, înainte de şedinţa conducerii PDL, că România, chiar dacă este în criză, are suficiente resurse să plătească salariile şi pensiile, iar FMI nu are niciun motiv să nu ne acorde următoarele tranşe din împrumut.

23 afișări
Imaginea articolului Pogea: România are resurse să plătească salariile şi pensiile

Pogea: România are resurse să plătească salariile şi pensiile (Imagine: Cătălina Filip/Mediafax Foto)

Întrebat dacă în perioada următoare România va primi o nouă tranşă din împrumutul FMI şi dacă există riscul ca Fondul să refuze această plată, Pogea a spus: "Atâta timp cât ne-am făcut treaba, nu cred că FMI ar avea motive decât să aprobe acest împrumut".

El a precizat că, din următoarele două tranşe, din luna septembrie şi cea de la finele lunii decembrie, 1.788 de milioane de euro vor fi utilizaţi pentru finanţarea deficitului bugetului consolidat, componenta cea mai importantă fiind reprezentată de investiţii.

Întrebat dacă din aceste tranşe vor fi plătite salariile şi pensiile, Pogea a răspuns: "România, chiar dacă este într-o situaţie dificilă, de criză, are suficiente resurse să le plătească".

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, joi, la RRA, că România a cerut FMI ca tranşa a doua din împrumutul extern să fie dirijată către buget, şi nu spre BNR, pentru plata salariilor şi pensiilor, menţionând că nu crede că vor fi probleme din acest punct de vedere.

Consiliul Executiv al Fondului Monetar Internaţional (FMI) va analiza şi supune spre aprobare, luni, raportul privind prima evaluare a acordului stand-by cu România, precum şi solicitarea pentru modificarea unor criterii de performanţă, potrivit datelor instituţiei financiare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici