Ponta e de acord ca Parlamentul să păstreze din legea Roşia Montană doar majorarea redevenţei la 6%

Premierul Ponta s-a declarat, luni, la TVR, de acord ca proiectul de lege privind Roşia Montană să fie îmbunătăţit de Parlament până la a mai rămâne din acesta doar majorarea redevenţei de la 2% la 6% precum şi creşterea garanţiei de mediu solicitate companiei care realizează exploatarea.

723 afișări
Imaginea articolului Ponta e de acord ca Parlamentul să păstreze din legea Roşia Montană doar majorarea redevenţei la 6%

Ponta e de acord ca Parlamentul să păstreze din legea Roşia Montană doar majorarea redevenţei la 6% (Imagine: Haaz Sandor/ Mediafax Foto)

Moderatorul a amintit că despre proiectul de lege se spune că are probleme. "Şi atunci haideţi să-l îndreptăm în Parlament, dacă e o problemă cu proiectul ăsta", a răspuns Ponta.

Premierului i s-a răspuns că în acest caz din proiectul de lege nu va mai rămâne decât prevederea privind majorarea redevenţei şi a garanţiei de mediu. "E în regulă, hai să rămână atât sau hai să-l respingem", a răspus Ponta.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, luni, că cea mai bună soluţie este ca Guvernul să retragă proiectul Roşia Montană din Parlament, menţionând că premierul Victor Ponta trebuie să renunţe la "şmecherie" şi precizând că liderul PNL Crin Antonescu ştie că legea este neconstituţională.

El a spus că doreşte ca această lege să nu ajungă la promulgare.

Şeful statului a mai spus că va trimite legea la Curtea Constituţională dacă va ajunge la el.

Preşedintele a mai spus că cea mai bună soluţie ar fi ca proiectul să fie retras din Parlament de către Guvern.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici