Premiul Nobel pentru economie pe 2011: Americanii Thomas Sargent şi Christopher Sims

Economiştii americani Thomas Sargent şi Christopher Sims au câştigat luni premiul Nobel pentru economie pentru progresul înregistrat în cercetarea relaţiilor dintre măsurile de politică economică şi impactul lor asupra economiei reale.

1583 afișări
Imaginea articolului Premiul Nobel pentru economie pe 2011: Americanii Thomas Sargent şi Christopher Sims

Premiul Nobel pentru economie pe 2011: Americanii Thomas Sargent şi Christopher Sims

Academia Regală pentru Ştiinţe din Suedia a arătat că premiul de 10 milioane de coroane suedeze (1,5 milioane de dolari) recunoaşte contribuţia "empirică" a celor doi la "cercetarea cauză-efect în macroeconomie".

Premiul, denumit oficial Premiul Sveriges Riksbank în Ştiinţe Economice în Memoria lui Afred Nobel, a fost acordat pentru prima dată în 1968.

Premiul constând în 10 milioane de coroane, o medalie de aur şi o diplomă va fi acordat laureaţilor la o ceremonie care va avea la Stockholm pe 10 decembrie, la aniversarea morţii lui Alfred Nobel, potrivit Bloomberg.

Anul trecut, premiul Nobel pentru economie a fost câştigat de Peter Diamond, Dale Mortensen şi Christopher Pissarides pentru munca depusă în domeniul cercetării eficienţei recrutării şi structurării remuneraţiei şi reglementării pieţei de muncă.

Premiile anuale pentru realizîri notabile în domeniile fizicii, chimiei, medicinei, păcii şi literaturii au fost stabilite în testamentul lui Alfred Nobel, care a inventat dinamita, iar primele premii au fost acordate în 1901.

Premiul pentru economie a fost înfiinţat de banca centrală a Suediei în 1968. Printre laureaţi se numără Milton Friedman, Amartya Sen, James Tobin, Paul Krugman, Robert Solow şi Gunnar Myrdal.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici