Preşedintele ANAF: Introducerea caselor de marcat a fost amânată pe fondul unei DEZBATERI intense

Termenele pentru conectarea caselor de marcat la sistemul informatic al ANAF au fost amânate fiindcă este vorba despre un sistem unic în România, iar discuţiile se desfăşoară laborios, a declarat, pentru MEDIAFAX, Bogdan Stan, în primul interviu acordat după numirea în funcţia de preşedinte al ANAF.

4255 afișări
Imaginea articolului Preşedintele ANAF: Introducerea caselor de marcat a fost amânată pe fondul unei DEZBATERI intense

Preşedintele ANAF: Introducerea caselor de marcat a fost amânată pe fondul unei DEZBATERI intense

„Fiind vorba despre un sistem unic în România, care nu a mai fost vreodată conceput şi implementat în ţara noastră şi care va impacta semnificativ activitatea tuturor comercianţilor care utilizează case de marcat, discuţiile specifice se desfăşoară laborios. Sunt implicate entităţi publice centrale, reprezentanţi ai producătorilor de case de marcat şi specialişti ai Institutului Naţional de Cercetare – Dezvoltare în Informatică – ICI Bucureşti”, a spus preşedintele Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF).

Acesta a precizat că instituţia pe care o conduce a participat la discuţiile care au avut loc periodic pentru subiectul aparatelor de marcat electronice fiscale, organizate la nivelul Ministerul Finanţelor Publice, Ministerul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale şi/sau Institutul Naţional de Cercetare – Dezvoltare în Informatică – ICI Bucureşti.

Interviul integral cu preşedintele ANAF, Bogdan Stan, va fi publicat pe fluxul de ştiri MEDIAFAX, luni 20 martie, ora 11.00.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici