Preşedintele Eurogroup: Problemele Greciei nu au dispărut şi sunt necesare soluţii

Problemele Greciei nu au fost rezolvate prin scrutinul de duminică, astfel că trebuie găsite soluţii, afirmă preşedintele Eurogroup, Jeroen Dijsselbloem, la finalul reuniunii miniştrilor de Finanţe ai statelor din zona euro.

240 afișări
Imaginea articolului Preşedintele Eurogroup: Problemele Greciei nu au dispărut şi sunt necesare soluţii

Preşedintele Eurogroup: Problemele Greciei nu au dispărut şi sunt necesare soluţii (Imagine: Shutterstock)

"Problemele Greciei nu au dispărut prin simpla organizare a unui scrutin. Grecia are în continuare probleme şi trebuie rezolvate", a afirmat Dijsselbloem, citat de AFP.

Întrebat despre revenirea la Atena pentru noi negocieri pe tema programului de asistenţă financiară, Dijsselbloem a precizat: "Trebuie să aşteptăm poziţia oficială a noului Guvern condus de domnul Alexis Tsipras despre viitorul programului".

"Salutăm ambiţia partidului Syriza de a menţine Grecia în zona euro. Aceasta este baza pe care lucrăm. Eurogroup va avea o abordare foarte pragmatică", a spus Dijsselbloem.

Liderii europeni au exprimat, luni, intenţia de a nu ceda pretenţiilor noului premier elen Alexis Tsipras, avertizând că nu sunt dispuşi să renegocieze datoria publică a Greciei şi că statul elen trebuie să îşi respecte angajamentele asumate. "Apartenenţa la zona euro înseamnă respectarea acordurilor deja convenite", declara preşedintele Eurogroup, Jeroen Dijsselbloem, la sosirea la reuniunea miniştrilor de Finanţe ai statelor din zona euro, organizată la Bruxelles, după victoria de duminică a partidului de extremă-stânga Syriza. Alexis Tsipras, care a depus luni jurământul pentru postul de premier al Greciei, a promis sfârşitul austerităţii şi vrea restructurarea datoriilor Greciei, în majoritate către Germania şi Franţa, şi care constituie 177% din PIB.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici