Preţul petrolului creşte pe măsură ce şansele de majorare a ofertei OPEC+ se diminuează

Preţul petrolului a crescut vineri, în cursul tranzacţiilor europene, în timp ce atenţia s-a îndreptat către reuniunea OPEC+ de săptămâna viitoare şi aşteptările că aceasta va zădărnici speranţele SUA pentru o creştere a ofertei, scrie Reuters.

742 afișări
Imaginea articolului Preţul petrolului creşte pe măsură ce şansele de majorare a ofertei OPEC+ se diminuează

Hepta

Contractele futures pe ţiţei Brent cu scadenţa în septembrie, care urmează să expire vineri, au câştigat 2,30 dolari pentru a se tranzacţiona la 109,44 dolari pe baril, după ce au atins cel mai ridicat nivel din 5 iulie. Contractul pentru octombrie a crescut cu 2,24 dolari, la 104,07 dolari.

Contractele pentru ţiţeiul american West Texas Intermediate (WTI) au crescut cu 2,20 dolari, la 98,62 dolari pe baril.

Ambele contracte sunt pe cale să înregistreze a doua lună de pierdere, în scădere cu 4,7%, respectiv 6,8%.

Un dolar mai slab şi acţiuni mai puternice au oferit, de asemenea, sprijin preţului. O scădere a dolarului face ca petrolul să fie mai ieftin pentru cumpărătorii cu alte monede.

Acţiunile globale, care se mişcă adesea în tandem cu preţul petrolului, au crescut în speranţa că înăsprirea monetară din SUA nu va fi atât de dură precum se aştepta iniţial, după cifrele dezamăgitoare privind creşterea economică.

Un sondaj Reuters a prognozat că petrolul Brent şi cel american vor ajunge la o medie de 105,75 dolari şi, respectiv, 101,28 dolari pe baril în acest an.

Un factor cheie va fi următoarea reuniune a Organizaţiei Ţărilor Exportatoare de Petrol (OPEC) şi a aliaţilor conduşi de Rusia, grupaţi sub numele de OPEC+, care va avea loc pe 3 august.

Surse din OPEC+ au declarat că grupul va lua în considerare menţinerea producţiei de petrol neschimbată pentru luna septembrie, iar două surse din OPEC+ au declarat că se va discuta o creştere modestă.

O decizie de a nu creşte producţia ar dezamăgi Statele Unite, după ce preşedintele american Joe Biden a vizitat Arabia Saudită în această lună în speranţa de a ajunge la un acord pentru a deschide robinetele.

Cu toate acestea, analiştii au declarat că ar fi dificil pentru OPEC+ să crească oferta, având în vedere că mulţi producători se luptă deja să respecte cotele de producţie.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici