Preţul petrolului în continuă scădere. La cât este cotat un baril

Preţul petrolului Brent şi-a continuat luni scăderea şi coborât sub 97 de dolari pe baril, după ce a închis vineri la minimul ultimelor 16 luni, datele economice dezamăgitoare din SUA şi China antrenând temerile legate de perspectivele economiei mondiale.

781 afișări
Imaginea articolului Preţul petrolului în continuă scădere. La cât este cotat un baril

Preţul petrolului în continuă scădere. La cât este cotat un baril (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/AFP)

Cotaţia ţiţeiului Brent cu livrare în iulie a coborât luni la Londra cu 1,5%, la 96,97 dolari pe baril, după ce a scăzut săptămâna trecută sub pragul de 100 de dolari pentru prima dată din octombrie 2011, transmite Bloomberg.

Pe bursa de mărfuri de la New York, preţul de referinţă pe piaţa americană a scăzut luni cu până la 2,4%, sau peste 2 dolari, la 81,21 dolari pe baril, revenind uşor ulterior. Vineri, cotaţia de referinţă de la New York a coborât cu 3,8%.

Deteriorarea perspectivelor de creştere economică mondială afectează percepţia asupra cererii de petrol, deterrminând scăderea preţurilor.

Indicele încrederii companiilor în economia Chinei a coborât în mai la cel mai redus nivel din martie 2011, iar un alt indicator al încrederii industriei manufacturiere din China a înregistrat cel mai slab rezultat din ultimele cinci luni.

În SUA, numărul angajaţilor din economie a crescut luna trecută cu 69.000, în timp ce analiştii anticipau un avans de 150.000 de locuri de muncă.

Rata şomajului din Statele Unite a urcat la 8,2%, de la 8,1%, şi se menţine peste 8% din februarie 2009, cea mai îndelungată perioadă de la primele date disponibile, din 1948.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici