Preţul petrolului, în scădere după ce producţia SUA a crescut la maximul ultimilor 20 de ani

Preţul petrolului a scăzut miercuri pe piaţa SUA după ce Energy Information Administration, agenţia de statistică în domeniul energiei a guvernului american, a anunţat că producţia de ţiţei a Statelor Unite a crescut la cel mai ridicat nivel din ultimii 20 de ani.

311 afișări
Imaginea articolului Preţul petrolului, în scădere după ce producţia SUA a crescut la maximul ultimilor 20 de ani

Preţul petrolului, în scădere după ce producţia SUA a crescut la maximul ultimilor 20 de ani (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

Datele prezentate săptămânal de agenţia guvernamentală arată că producţia de petrol a SUA a crescut săptămâna trecută la 7,06 milioane barili pe zi, cel mai ridicat nivel din decembrie 1992, potrivit Bloomberg.

Preţul petrolului a coborât cu până la 0,3% după apariţia informaţiilor.

Referinţa pe piaţa SUA se tranzacţionează la New York 97,34 dolari pentru un baril, în scădere cu 17 cenţi, iar volumul contractelor tranzacţionate este cu 42% peste media ultimelor 100 de zile.

Cotaţia ţiţeiului Brent, de referinţă în Europa, a scăzut cu 20 de cenţi la circa 118 dolari pe baril. Volumul tranzacţionat pentru sortimentul Brent depăşeşte cu 17% media ultimelor 100 de zile.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici