Primăria Râmnicu Vâlcea atrage fonduri de 16 mil. euro pentru transportul în comun. Au achiziţionat 28 de autobuze moderne printr-un proiect european

Primăria Rm.Vâlcea a accesat un proiect european de 16 mil. euro pentru achiziţionarea a 28 de autobuze nepoluante, anunţă Ziarul Financiar.

448 afișări
Imaginea articolului Primăria Râmnicu Vâlcea atrage fonduri de 16 mil. euro pentru transportul în comun. Au achiziţionat 28 de autobuze moderne printr-un proiect european

Sursa foto: Facebook / CNG Info

Primăria Râmnicu Vâlcea a accesat un proiect european de 77,7 mil. lei (16 mil. euro) pentru modernizarea parcului auto al companiei municipale de transport public de călători prin achiziţionarea a 28 de autobuze nepoluante, dar şi pentru reabilitarea autobazei ETA SA. Proiectul european se derulează în cadrul Programului Operaţional Regional (POR) 2014-2020, Axei prioritare 4 - Sprijinirea dezvoltării urbane durabile, Prioritatea de investiţii 4E, Obiectivul specific 4.1 - Reducerea emisiilor de carbon în municipiile reşedinţă de judeţ prin investiţii bazate pe planurile de mobilitate urbană durabilă.

Noile autovehicule sunt alimentate cu gaz natural comprimat (GNC), 16 dintre acestea având o lungime de 12 metri şi o capacitate maximă de transport de 100 de pasageri, iar celelalte 12 au lungimea de 10 metri şi o capacitate totală de 85 de pasageri. Cele 28 de autobuze vor fi livrate în două loturi de către compania turcă Otokar.

„Pe de o parte, obiectivul acestui proiect este de a înnoi parcul auto cu mijloace de transport nepoluante, iar pe de alta, de a oferi o alternativeă de mobilitate pentru râmniceni prietenoasă cu mediul şi confortabilă. Încurajăm cetăţenii să îşi lase maşinile acasă şi să folosească mijloacele de transport în comun, care sunt ultramoderne’’, a spus Mircia Gutău, primarul municipiului Râmnicu Vâlcea, într-un comunicat de presă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici