Profitul net al Microsoft a crescut cu 31% în primul trimestru

Vânzările Microsoft au crescut cu 13% în primele trei luni ale acestui an, la 16,4 miliarde de dolari, iar profitul net a avansat cu 31%, la 5,2 miliarde de dolari, rezultat trimestrial care pentru prima dată în ultimii 20 de ani este mai mic decât cel al Apple, potrivit Bloomberg.

102 afișări
Imaginea articolului Profitul net al Microsoft a crescut cu 31% în primul trimestru

Profitul net al Microsoft a crescut cu 31% în primul trimestru (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Apple a raportat pentru primele trei luni ale acestui an un profit net record de şase miliarde dolari. Ultima dată când producătorul iPad a avut un profit mai mare decât al Microsoft, cel mai mare producător de software la nivel mondial, a fost în 1991.

Încasările diviziei business, cea mai mare unitate a Microsoft, care vinde şi produsele Office, au avansat cu 21%, la 5,25 miliarde de dolari.

Veniturile diviziei Windows au scăzut cu 4,4%, la 4,45 de miliarde de dolari. În perioada analizată, livrările de PC-uri către populaţie s-au redus cu 8%, a afirmat directorul financiar al companiei, Peter Klein.

Vânzările de Netbook-uri, laptop-uri ieftine devenite populare în timpul recesiunii, au scăzut cu 40%, una dintre cauze fiind orientarea cererii spre tablet PC-uri. Livrările totale de computere personale au coborât cu 2% în perioada ianuarie-martie.

"Ar trebui să trăieşti sub un bolovan că să nu vezi că iPad (produs de Apple - n.r.) ia din cota de piaţă a netbook-urilor. Aceasta reprezintă o problemă pe piaţa destinată populaţiei, unde Microsoft continuă să piardă teren în faţa Apple", a afirmat Pat Becker, analist la Becker Capital Management.

Acţiunile Microsoft au scăzut cu 4,3% de la începutul anului.

Apple a devenit în luna mai 2010 cea mai valoroasă companie de tehnologie din lume, titlu deţinut până atunci de Microsoft.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici