Profitul şi veniturile GOOGLE au crescut puternic în trimestrul trei, datorită publicităţii online

Profitul Google a crescut cu 36% în trimestrul al treilea faţă de perioada corespunzătoare a anului trecut, la 3 miliarde de dolari, iar veniturile companiei au urcat cu 12%, la 14,9 miliarde de dolari, datorită volumului mai mare de publicitate pe dispozitive mobile.

219 afișări
Imaginea articolului Profitul şi veniturile GOOGLE au crescut puternic în trimestrul trei, datorită publicităţii online

Profitul şi veniturile Google au crescut puternic în trimestrul trei, datorită publicităţii online

Google a reuşit să compenseze scăderea preţurilor publicităţii pe gadget-uri mobile prin creşterea volumului de spoturi plătite.

Compania a demonstrat altfel că poate monetiza serviciile de publicitate online în contextul tranziţiei tot mai multor utilizatori către smartphone-uri şi tablete. Spoturile pe dispozitive mobile se vând la preţuri mai mici decât cele desinate PC-ului tradiţional.

Acţiunile au crescut cu 8% în sesiunea de tranzacţii electronice după închiderea şedinţei bursiere de joi, la 959,59 dolari.

Directorii Google cosideră că rezultatele reflectă o campanie lansată în luna iulie, prin care companiile sunt încurajate să plaseze spoturi şi pe smartphone-uri, şi pe PC-uri.

"În trecut derulam campanii diferite pentru fiecare tip de dispozitiv, dar acum oferim o singură interfaţă", a declarat directorul de business al Google, Nikesh Arora.

Google are o cotă de aproximativ o treime din piaţa globală a publicităţii online, potrivit datelor eMarketer. Facebook ocupă locul al doilea, la mare distanţă, cu o cotă de numai 5%, dar a înregistrat în ultimii doi ani creşteri mai puternice decât Google.

Rata de taxare a profitului Google a scăzut puternic în trimestrul al treilea, la 15%, faţă de 23% în perioada similară a anului trecut. Directorul financiar al companiei, Patrick Pichette, a declarat într-o conferinţă cu investitorii că rata de taxare a scăzut datorită distribuţiei geografie a profitului companiei, în SUA şi între subsidiarele din alte ţări.

Divizia producătoare de telefoane mobile Motorola Mobility, preluată de Google în luna mai a anului trecut, a continuat să înregistreze pierderi. Motorola a înregistrat o pierdere operaţioală de 249 milioane de dolari, faţă de un rezultat negativ e 192 milioane de dolari în perioada corespunzătoare a anului trecut. Veniturile diviziei au scăzut totodată cu 34%, la 1,2 miliarde de dolari, în pofida lansării Moto X în august, primul smartphone asamblat în SUA.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici