Germania doreşte petrol din Qatar, deşi emirul simpatizează cu Hamas

Qatar, o naţiune mică, este considerată una dintre cele mai bogate ţări din lume pentru că se bucură de beneficiile economice ale vastelor rezerve de petrol.

729 afișări
Imaginea articolului Germania doreşte petrol din Qatar, deşi emirul simpatizează cu Hamas

Germania doreşte petrol din Qatar, deşi emirul simpatizează cu Hamas

 

Industria petrolieră a ţării reprezintă 85% din exporturile sale şi 70% din veniturile naţionale. 

Qatar are rezerve de petrol pentru aproximativ 402 ani şi de gaz pentru 609 ani dacă nu le-ar exporta deloc.  

Joi, emirul Qatarului Tamim bin Hamad Al Thani l-a vizitat pe cancelarul Olaf Scholz şi s-a întâlnit cu ministrul de externe Annalena Baerbock, precum şi cu preşedintele Frank-Walter Steinmeier, scrie Politico.   

Berlinul vrea gaz din Qatar. Dar Qatarul este văzut ca un sponsor al Hamas, care a efectuat un atac asupra Israelului. 

O vizită de stat la nivel înalt a emirului Qatarului în Germania a stârnit noi critici la adresa acordului Berlinului de a importa gaze naturale cu statul din Golf, care este văzut ca fiind un sponsor major al grupării militante palestiniene Hamas.

Niciuna dintre întâlniri nu a fost urmată de apariţii în faţa presei, fapt care subliniază sensibilitatea politică a vizitei.

Jörg Urban, liderul grupului parlamentar saxon AfD, partid de extremă dreaptă pro-rus, explică:

Este greşit ca Germania să devină dependentă de Qatar, care sprijină teroarea, pentru aprovizionarea cu energie. Acum este momentul potrivit pentru a pune capăt sancţiunilor împotriva Rusiei şi a cumpăra din nou petrol şi gaze ieftine. Altfel ne vom distruge economia şi ne vom sărăci cetăţenii. Rusia şi-a reînnoit recent oferta de a furniza gaz prin conductele încă intacte". 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici