Raluca Turcan: Bugetul asigurărilor sociale pentru acest an este cu 10% mai mare decât în 2020

Bugetul asigurărilor sociale pentru acest an este cu 10% mai mare decât cel de anul trecut şi cu 20% mai mare decât cel alocat în 2019, anunţă ministrul Muncii, sâmbătă, după ce bugetul Ministerului Muncii a primit aviz favorabil în comisiile reunite pentru buget, finanţe şi bănci.

697 afișări
Imaginea articolului Raluca Turcan: Bugetul asigurărilor sociale pentru acest an este cu 10% mai mare decât în 2020

Raluca Turcan: Bugetul asigurărilor sociale pentru acest an este cu 10% mai mare decât în 2020

„Bugetul asigurărilor sociale pentru acest an este cu 10% mai mare decât cel alocat anul trecut şi cu 20% mai mare decât cel alocat în 2019. Este un buget care onorează toate angajamentele de plată prevăzute prin legile în vigoare, continuarea unor programe de protejare a locurilor de muncă (şomaj clasic, şomaj tehnic, stimularea angajatorilor), dar şi susţinerea proceselor de reformă instituţională pe care ne-am angajat să le demarăm”, a spus Raluca Turcan, pe Facebook, sâmbătă seara.

Ministrul Muncii spune că pentru plata pensiilor majorate cu 14% anul trecut, suma suplimentară alocată este de 7,7 miliarde de lei faţă de execuţia din anul 2020, iar pentru plata alocaţiilor de stat pentru copii, majorate de la 1 ianuarie 2021, sunt alocate 9,6 miliarde de lei. Asistenţei sociale îi sunt alocate 34,4 miliarde de lei, mai mult cu 6% faţă de anul trecut, iar 5,97 miliarde de lei vor acoperi plata indemnizaţiei de creştere a copilului şi a stimulentului de reinserţie.

Suma de 4,4 miliarde de lei sunt alocate pentru finanţarea drepturilor pentru persoanele cu handicap, iar 1,43 miliarde de lei este suma destinată ajutoarelor sociale, ajutoarelor de urgenţă, alocaţiilor de plasament şi ajutoarelor de încălzire.

„Din acest fond au fost de altfel achitate şi drepturile restante pentru minerii din Valea Jiului”, menţionează Raluca Turcan.

Din cele peste 4 miliarde de lei destinaţi bugetului pentru şomaj, o parte consistentă vor merge către finanţarea măsurilor active pentru păstrarea locurilor de muncă, şi în acest an, mai spune ministrul Muncii.

✅ Aviz favorabil astăzi pentru bugetul Ministerului Muncii şi pentru bugetul asigurărilor sociale, în Comisiile reunite...

Publicată de Raluca Turcan pe Sâmbătă, 27 februarie 2021

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici