Raport al Bankwatch România: O singură unitate de ardere pe cărbune respectă limitele impuse

O singură unitate din cele şapte instalaţii mari de ardere pe cărbune funcţionale în prezent în România respectă limitele de emisii impuse de documentul de referinţă privind cele mai bune tehnologii disponibile pentru termocentrale pe cărbune, arată ultimul raport al Bankwatch România.

437 afișări
Imaginea articolului Raport al  Bankwatch România: O singură unitate de ardere pe cărbune respectă limitele impuse

Cel mai recent raport publicat de Bankwatch România şi care analizează perioada iulie 2021-iunie 2022, „Emisiile poluante ale termocentralelor pe cărbune - monitorizate prea puţin, prea rar”, arată că o singură unitate din cele şapte instalaţii mari de ardere pe cărbune funcţionale în prezent în România respectă limitele de emisii impuse de documentul de referinţă privind cele mai bune tehnologii disponibile pentru termocentrale pe cărbune.

Emisiile industriale analizate în raport provin din activitatea de producere de energie electrică de la termocentralele pe cărbune (lignit şi huilă) care funcţionează în prezent în ţară.

Prin „Decizia de punere în aplicare (UE) 2021/2326 pentru instalaţiile de ardere de dimensiuni mari”, în decembrie 2021 au intrat definitiv în vigoare în România noile standarde privind emisiile industriale, adoptate de Consiliul şi Parlamentul European încă din 2017.

„Substanţele poluante vizate sunt oxizi de azot (NOx), dioxid de sulf (SO2), particule în suspensie (PM 10), mercurul (Hg), acidul fluorhidric (HF) şi acidul clorhidric (HCl). Este obligatoriu ca unităţile pe bază de cărbune care vor funcţiona până în 2032, cum şi-a asumat România, să se conformeze standardelor de poluare stabilite prin Directiva privind Emisiile Industriale şi prin documentele de referinţă privind cele mai bune tehnologii disponibile”, potrivit Bankwatch România, pe Facebook. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici