Războiul Apple - Samsung continuă: Samsung va încerca să blocheze vânzările iPhone 5 în Europa

Samsung analizează măsuri juridice pentru a interzice vânzarea noului model iPhone al Apple, a declarat o sursă apropiată situaţiei, acesta putând fi cel mai clar pas al companiei sud-coreene de a se apăra împotriva acuzaţiilor Apple că i-ar fi copiat design-ul anumitor produse.

1275 afișări
Imaginea articolului Războiul Apple - Samsung continuă: Samsung va încerca să blocheze vânzările iPhone 5 în Europa

Războiul Apple - Samsung continuă: Samsung va încerca să blocheze vânzările iPhone 5 în Europa (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Sursa citată a refuzat să detalieze în ce ţară intenţionează Samsung să declanşeze proceduri juridice împotriva Apple. Potrivit publicaţiei Maeil Business, compania va încerca să obţină o blocare a vânzării iPhone în Europa.

Un reprezentant al Samsung a declarat că producătorul nu comentează litigii juridice aflate în desfăşurare.

Cele două companii sunt încleştate într-un conflict juridic tot mai dur în nouă ţări, referitor la producţia de smartphone-uri şi tablete PC.

Planurile Samsung urmează succesului Apple în a bloca vânzarea ultimelor tablete ale companiei în Germania şi a unor modele de smartphone-uri în Olanda. Victoria Apple a forţat Samsung să amâne pe termen nedefinit lansarea de tablete în Australia.

După ce Apple a câştigat în justiţia germană în septembrie, Samsung a anunţat că va face uz de toate opţiunile juridice.

Apple nu a lansat un nou model al iPhone de mai bine de un an, iar produsul este esenţial pentru Apple ca să-şi menţină evoluţia solidă a vânzărilor în contextul concurenţei foarte ridicate din partea Samsung, notează Reuters.

În trimestrul al doilea, Apple a vândut 20,3 milioane de iPhone-uri, în timp ce Samsung a livrat cu numai un milion mai puţine smartphone-uri.

Potrivit informaţiilor din presă, Apple va lansa noul iPhone în octombrie.

Apple a intentat prima dată proces Samsung în aprilie, acuzând că cel mai important competitor al său i-a copiat design-ul produselor. Samsung a declanşat o serie de contraprocese, argumentând că Apple îi încalcă patente legate de telefoanele mobile.

Samsung este, de asemenea, un furnizor important de chip-uri şi ecrane pentru smartphone-urile şi tabletele Apple.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici