Renault lansează în România modelul Fluence

Renault va lansa în România, în luna noiembrie, înlocuitorul modelului Megane Sedan, denumit Fluence, disponibil cu două motorizări pe benzină şi două diesel, a anunţat, luni, reprezentanţa locală a constructorului francez.

148 afișări
Imaginea articolului Renault lansează în România modelul Fluence

Renault lansează în România modelul Fluence

Modelul Fluence va fi produs la Bursa, Turcia, în fabrica Oyak, în locul Megane Sedan, pe aceeaşi linie de fabricaţie, se arată într-un comunicat al Renault remis, luni, agenţiei MEDIAFAX.

Preţurile noului model nu au fost comunicate.

Pentru Fluence Renault a făcut investiţii în valoare de 110 milioane de euro. Aproape jumătate din sumă a fost dedicată realizării utilajelor pentru furnizor, iar restul a fost investit în uzină.

Pe lângă România, modelul Fluence va fi lansat, tot în noiembrie, în Turcia şi Rusia.

Maşina are 4,62 metri lungime, 1,80 metri lăţime şi 1,48 metri înălţime, ampatamentul fiind de 2,7 metri, iar volumul portbagajului de 496 de litri.

Renault Fluence va dispune de aer condiţionat în dotarea standard, precum şi de ABS cu asistenţă la frânarea de urgenţă (AFU) şi şase airbag-uri.

Motorul de bază pe benzină dezvoltă 110 Cai Putere (CP) dintr-un propulsor de 1,6 litri, iar celălalt motor pe benzină disponibil este de 2 litri şi 140 CP. Acest propulsor va putea fi cuplat la o cutie de viteză automată.

Renault Fluence

Ambele motoare diesel disponibile sunt de 1,5 litri, însă primul dezvoltă 85 CP, iar cel de-al doilea 105 CP.

În 2011 Renault va lansa o versiune 100% electrică a modelului Fluence.

A doua generaţie a modelului Megane Sedan a fost lansată în România în septembrie 2003, fiind comercializată în peste 35.000 de unităţi până în prezent. Segmentul din care face parte Megane Sedan (clasa C) deţine o cotă de piaţă de aproximativ 30%, jumătate din vânzări fiind reprezentate de berlinele în trei volume (maşini sedan).

Renault Fluence este al cincilea model produs de Renault în uzina Oyak, funcţională din 1969.

Renault Fluence

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici