Retailerul de îmbrăcăminte New Look vrea să investească circa 10 milioane de euro în România

Retailerul britanic de îmbrăcăminte New Look va investi circa zece milioane de euro în România, în următorii 5-8 ani, pentru deschiderea a 20 de magazine, din care patru sunt programate pentru acest an.

377 afișări
Imaginea articolului Retailerul de îmbrăcăminte New Look vrea să investească circa 10 milioane de euro în România

Retailerul de îmbrăcăminte New Look vrea să investească circa 10 milioane de euro în România (Imagine: Mihai Dascalescu/Shutterstock)

"Investiţia medie într-un magazin este de circa 500.000 de euro, iar pe o perioadă de 5-8 ani, ne propunem deschiderea a 20 de magazine în Bucureşti şi în alte oraşe din România. Ne uităm de patru ani la piaţa românească şi considerăm că acum este cel mai oportun moment pentru noi să deschidem primul magazin", a declarat agenţiei MEDIAFAX, Nigel Darwin, managing director international al retailerului britanic.

New Look a deschis vineri primul magazin în AFI Palace Cotroceni, cu o suprafaţă de circa 500 metri pătraţi, urmând ca peste două săptămâni să fie lansată a doua unitate, în Băneasa Shopping Center. În acest an, mai sunt programate două deschideri în Polus Center Cluj şi Maritimo Shopping Center Constanţa.

"Sunt trei factori care stau la baza deciziei de a deschide acum primul magazin în România. Strategia companiei potrivit căreia pentru a creşte avem nevoie să ne extindem în afara Marii Britanii. În prezent, activitatea noastră se concentrează mai ales în Marea Britanie, dar în perioada următoare vrem să ne extindem în Europa de Sud-Est. Al doilea factor este că am găsit partenerul potrivit, firma Genco, iar al treilea că am găsit locaţia potrivită", a explicat Darwin.

Darwin se aşteaptă ca fiecare cumpărător să cheltuiească în medie 50-70 de lei pentru fiecare achiziţie în magazinele din România.

Magazinele New Look sunt deschise în parteneriat cu Genco Trade, parte a holdingului elen Fourlis Group, care se va ocupa de extinderea reţelei şi în alte ţări din regiune. Genco Trade dezvoltă pe plan local şi franciza Intersport.

"În afară de câteva cifre, noi nu ştim piaţa românească. Aveam nevoie să lucrăm cu cineva care ştie totul despre piaţa românească", a adăugat Darwin, explicând decizia de a intra pe piaţa românească indirect.

Fourlis este un grup de companii fondat în 1950 şi cu activităţi în principal în domeniul retailului de mobilier şi decoraţiuni interioare, articole sportive şi distribuţie de electronicasnice, fiind reprezentantul General Electric, Liebherr şi Korting. Grupul deţine franciza IKEA în Grecia, Cipru şi Bulgaria şi operează în cinci ţări 68 de magazine Intersport, dintre care 16 în România.

Grupul a avut anul trecut vânzări de 638,1 milioane euro şi un profit net de 15,1 milioane euro.

New Look deţine 613 magazine în Marea Britanie şi Irlanda, un punct de vânzare online şi 305 magazine în Franţa, sub marca Mim. Totodată, compania deţine 27 de magazine New Look în Franţa şi Belgia, precum şi francize în Emiratele Arabe Unite, Bahrain, Kuwait, Egipt şi Arabia Saudită.

Fourlis a anunţat în luna mai că a încheiat un parteneriat cu New Look privind drepturile de franciză atât pentru România cât şi pentru Bulgaria, ţară în care vrea să deschidă cinci magazine în următorii 5-8 ani.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici