Românii au plătit anul trecut taxe şi impozite cu cardul de 133 milioane lei, în creştere cu 36%

Românii au plătit cu cardul, anul trecut, taxe şi impozite în valoare de 133 milioane lei, în creştere cu 36%, avans susţinut de tranzacţiile la POS, care au consemnat un plus de 38%, potrivit datelor raportate de băncile membre Visa Europe, plata medie situându-se la 358 de lei.

117 afișări
Imaginea articolului Românii au plătit anul trecut taxe şi impozite cu cardul de 133 milioane lei, în creştere cu 36%

Românii au plătit anul trecut taxe şi impozite cu cardul de 133 milioane lei, în creştere cu 36% (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Clienţii care şi-au achitat taxele şi impozitele cu cardul au realizat peste 372.000 de plăţi electronice, în urcare cu 31% comparativ cu 2012, iar valoarea medie a unei taxe, de 358 de lei, s-a apreciat cu 4%.

La sfârşitul anului trecut, plata taxelor şi impozitelor locale cu cardul direct la POS la sediile administraţiilor fiscale era acceptată de 176 de primării.

"Am observat în ultimul an că tot mai multe primării încep să se orienteze spre acceptarea plăţii online pe ghiseul.ro, platforma pusă gratuit la dispoziţia lor, şi să renunţe la platformele proprii. Astfel, numărul primăriilor care acceptă plata cu cardul prin ghiseul.ro a crescut cu 70% anul trecut, la 73 de municipalităţi, iar alte 30 de primării se aflau în procedura de înrolare pe platformă la finalul anului 2013", a declarat într-un comunicat Cătălin Creţu, director regional pentru România şi Croaţia, Visa Europe.

În total, 96 de primării acceptau plata online a taxelor şi impozitelor locale la finalul anului trecut.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici