Rusia cere companiilor să se delisteze de la bursele din străinătate, pentru securitate economică

Companiile ruse ar trebui să ia în considerare delistarea acţiunilor de la bursele străine şi tranzacţionarea acestora la Moscova, pentru creşterea securităţii economice, pe fondul tensiunilor legate de Ucraina, potrivit vicepremierului Igor Şuvalov.

288 afișări
Imaginea articolului Rusia cere companiilor să se delisteze de la bursele din străinătate, pentru securitate economică

Rusia cere companiilor să se delisteze de la bursele din străinătate, pentru securitate economică (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Companiile şi consiliile lor de administraţie ar trebui să analizeze dacă este necesar ca acţiunile să fie tranzacţionate în continuare pe bursele străine. Este o problemă de securitate economică", a spus Şuvalov marţi, după o şedinţă de guvern, transmite Bloomberg.

Anexarea Crimeei de către Rusia, luna trecută, a determinat Statele Unite şi Uniunea Europeană să impună sancţiuni unor oficiali ruşi şi unor bănci din această ţară, în timp ce guvernul de la Moscova a fost nevoit să anuleze emisiuni de obligaţiuni denominate în ruble în cinci din ultimele şase săptămâni.

Companii precum Yandex, VimpelCom şi Mail.ruGroup sunt listate doar în străinătate.

"Piaţa de capital devine mai complicată şi mai închisă pentru companiile ruse. Acest fapt este resimţit de exportatori şi de cei care s-au împrumutat în străinătate", a arătat Şuvalov.

El a mai spus că guvernul creează condiţii atractive pentru companiile care vor decide să se reînscrie la Bursa din Moscova.

"Întrebarea este dacă companiile listate vor avea lichiditate suficientă la Bursa din Moscova şi dacă cele nou intrate vor putea să atragă finanţare la un cost avantajos", a declarat Jack Arnoff, partener la compania Elbrus Capital Partners în Londra.

În opinia sa, Rusia trebuie să facă progrese în privinţa drepturilor acţionarilor, pentru a atrage companiile la bursa locală.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici