Rusia vrea să introducă noi restricţii privind comerţul şi consumul de bere

Rusia pregăteşte noi restricţii referitoare la comerţul şi consumul de bere, informaţie care a dus la scăderea preţurilor acţiunilor companiei daneze Carlsberg, lider pe piaţa rusă, transmite Reuters.

133 afișări
Imaginea articolului Rusia vrea să introducă noi restricţii privind comerţul şi consumul de bere

Rusia vrea să introducă noi restricţii privind comerţul şi consumul de bere (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Un proiect de lege propus în Dumă, camera inferioară a Parlamentului rus, prevede interzicerea totală a vânzării de bere la chioşcurile stradale, staţiile de transport public, aeroporturi şi benzinării, prin care au loc circa o treime din vânzări la nivel naţional.

Dacă va fi aprobat, proiectul de lege va intra în vigoare în ianuarie 2013.

O altă prevedere a documentului este interzicerea comercializării berii în intervalul 11 p.m. - 8 a.m.

Acţiunile Carslberg au scăzut cu 4,21% în urma informaţiei.

Carlsberg deţine brandul Baltika, cel mai bine vândut pe piaţa din Rusia, unde compania are o cotă de 40%.

Noua propunere, parte a unei campanii de lungă durată a guvernului de combatere a alcoolismului, vine la mai puţin de doi ani după majorarea neaşteptată a accizei, care a provocat nemulţumirea producătorilor de bere.

Vânzările de bere din Rusia nu şi-au revenit încă la nivelul anterior crizei, din cauza accizei mai mari, al cărei impact a fost transferat cumpărătorilor.

O sursă din industria de profil a declarat că Duma ar putea aproba proiectul în această săptămână, înainte de vacanţa parlamentară.

Apoi, proiectul trebuie să fie aprobat de Consiliul Federaţiei, care este camera superioară a Parlamentului, şi promulgat de preşedintele Dmitri Medvedev.

"De fapt, proiectul a fost deja aprobat în timpul discuţiilor. A mai rămas doar votul, o formalitate", a spus sursa.

Alţi producători importanţi de bere care operează în Rusia sunt Anheuser-Busch InBev, SABMiller şi Heineken.

Ultima oară când Rusia a introdus restricţii a fost în 2005, când consumul de bere a fost interzis în mijloacele de transport public şi alte locuri publice.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici