Salariile din vestul ţării vor continua să crească. Angajaţii din aproape jumătate dintre judeţele României câştigă între 1.500 şi 2.000 de lei net pe lună

Salariile din vestul ţării vor continua să crească pentru că în continuare este o cerere mai mare de personal în zonă decât oferta de candidaţi, spune Horia Bugarin, directorul general al firmei de recrutare şi închiriere de forţă de muncă temporară IHM Total Consult.

2900 afișări
Imaginea articolului Salariile din vestul ţării vor continua să crească. Angajaţii din aproape jumătate dintre judeţele României câştigă între 1.500 şi 2.000 de lei net pe lună

Salariile din vestul ţării vor continua să crească. Angajaţii din aproape jumătate dintre judeţele României câştigă între 1.500 şi 2.000 de lei net pe lună

"Mai ales în zona angajaţilor blue collar vor creşte salariile, peste media naţională (de 5% pe an - n.red.), pentru că e nevoie de personal calificat şi de retenţia angajaţilor. În plus, e mult mai ieftin să menţii oamenii în companie mărindu-le puţin salariul decât să aduci oameni din altă parte care au nevoie de adaptare, iar costurile ar putea fi mult mai mari", a explicat Horia Bugarin.

Exceptând Bucureştiul, statisticile arată că trei judeţe din România au înregistrat salarii nete mai mari de 2.000 de lei pe lună anul trecut: Ilfov (2.267 lei net/ lună), Timiş (2.060 lei net/lună) şi Cluj (2.025 lei net/lună).

Anul trecut, un angajat din Bucureşti a câştigat, în medie, circa 2.700 de lei net pe lună, cu 45% peste salariul mediu net înregistrat la nivel naţional anul trecut, arată datele Institutului Naţional de Statistică.

Angajaţii din aproape jumătate (19) dintre judeţele României au salarii nete cuprinse între 1.500 şi 2.000 de lei net pe lună, cu venituri mai apropiate de 2.000 de lei fiind cei din Argeş (1.943 lei net), Prahova (1.832 lei net), Sibiu (1.822 lei net) şi Iaşi (circa 1.800 de lei net).

Pe de altă parte, tot în 19 judeţe angajaţii au salarii de sub 1.500 de lei net pe lună, adică cu cel puţin o cincime mai reduse decât media de la nivel naţional. După Neamţ, în topul judeţelor cu cele mai mici salarii medii nete sunt Harghita (1.375 lei net), Maramureş (1.376 lei net), Vaslui (1.387 lei net), Bihor (1.396 lei net) şi Covasna (1.400 de lei net).

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici