Salariul minim se va calcula în funcţie de „coşul minim pentru un trai decent”. Care sunt estimările Guvernului?

  • Coşul minim pentru un trai decent înseamnă cheltuielile tale minime, intuite de Guvern
  • Din 2021 salariul minim se va calcula pe baza coşului minim pentru un asemenea trai
  • Pentru o familie cu doi copii, suma lunară este calculată la aproape 7.000 de lei
15035 afișări

Dacă eşti singur, poţi trăi decent cu 2.600 de lei, conform scenariului prezentat de Guvern. Dacă ai doi copii, vei ajunge la cheltuieli minime de aproape 7.000 de lei.

Din 2021, salariul minim se va calcula în funcţie de coşul minim pentru un trai decent. Legea privind aprobarea coşului minim de consum lunar a intrat în vigoare pe 17 august.

Guvernul estimează că pentru alimente si produse de igienă, o familie cu doi copii cheltuie aproximativ 1.700 de lei pe lună. Pentru locuinţă, dotarea locuinţei dar şi alte cheltuieli, o familie cu doi copii ar cheltui, în medie, 2.500 de lei pe lună. Pentru educaţie, cultură şi vacanţă, Guvernul estimează că, împreună cu familia ta, cheltui 800 de lei în fiecare lună. Îmbrăcămintea, încălţămintea şi îngrijirea sănătăţii te-ar costa 780 de lei.

Dacă ar fi să ne luăm după scenariul Guvernului, care spune că o familie cu doi copii ar putea trăi cu 7.000 de lei în fiecare lună, să ştii că ţi-ar rămâne şi 630 de lei pentru fondul de economii.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici